ΔΕΥΤΕΡΑ 29.09.2025 06:37
MENU CLOSE

Ρόδος: Μαίνεται η φωτιά - Τρία τα πύρινα μέτωπα (video)

02.08.2021 07:56

Δύσκολη νύχτα πέρασε το νησί της Ρόδου. Η πυρκαγιά, παρά τις πολύωρες προσπάθειες στη διάρκεια της ημέρας, δεν έχει ελεγχθεί, μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου, έχοντας προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

«Ζητάμε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες», αναφέρουν σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου.

Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

Με ανακοίνωση του, ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε γνωστό πως ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην πόλη της Ρόδου. Το τεχνικό προσωπικό, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων.

«Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης», διαβεβαίωσε ο ΔΕΔΔΗΕ σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς και των ρίψεων νερού από αέρος για την κατάσβεση της, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και τέθηκαν εκτός λειτουργίας αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης, εξηγεί.

«Πριν από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων», προστίθεται.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσός ο Τεντόγλου (Videos)

Πατήσια: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα

Ζερεφός: «Καμπανάκι» για φωτιές μετά τον καύσωνα – Όλο και πιο συχνά τα ακραία φαινόμενα (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.09.2025 06:00
Exit mobile version