search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:57
MENU CLOSE

Οι Simpsons κάνουν πασαρέλα στο Παρίσι (Photos/Videos)

04.10.2021 18:59
balenciaga

Στην διάσημη εβδομάδα μόδας Paris Fashion Week, που έγινε στο Theatre du Chatelet, στο Παρίσι, υπήρχαν πολλές εκπλήξεις και παρουσίες. Η «Εβδομάδα Μόδας» αποτελεί από μόνη της μεγάλη πρόκληση, και το γεγονός ότι μετά από 18 ολόκληρους μήνες, το σόου θα επέστρεφε στην κανονικότητα, δηλαδή στο κανονικό «live format» του, έκανε τους διευθυντές όλων των οίκων υψηλής ραπτικής να επιστρατεύσουν κάθε πρωτότυπη ιδέα.

Είναι αλήθεια ότι η «fashion week», προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να ξεφύγει από το αυστηρό και προστατευτικό κάστρο του ελιτισμού, και να επικοινωνήσει το μήνυμά της διαχεόμενη μέσα στην πόλη του Παρισιού, βάζοντας στο παιχνίδι τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες και τουρίστες αυτής της πόλης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η νέα κατεύθυνση της εποχής μας είναι αυτό που κάποιοι αποκαλούν «inclusivity».  

ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΕΣ

Σχεδόν όλοι οι οίκοι μόδας επιχείρησαν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο. Στην παρουσίαση του οίκου Valentino, τα μοντέλα διέσχιζαν ένα αίθριο που έσφυζε από παραράτσι και «fashion victims», κι έβγαιναν έξω από το κτίριο κάνοντας μια μικρή πασαρέλα στους λιθόστρωτους δρόμους της ιστορικής γειτονιάς του Μαρέ. Έτσι, οι λάτρεις του Valentino αλλά και οι σπουδαστές των σχολών μόδας που είχαν συρρεύσει για να θαυμάσουν τους επίτιμους καλεσμένους, είχαν αναπάντεχα την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες του οίκου λες και κάθονταν στην πρώτη σειρά του σόου. Στην παρουσίαση του οίκου Chloe, η πασαρέλα είχε τοποθετηθεί στις όχθες του Σηκουάνα έτσι ώστε η κοντινή γέφυρα να λειτουργεί σαν κερκίδα για τους Παριζιάνους που κοντοστέκονταν και χάζευαν το υπερθέαμα.

Αυτό όμως που συζητήθηκε ιδιαίτερα, ήταν η «συνεργασία» του οίκου Balenciaga με τους αγαπημένους ήρωες της οικογένειας Simpsons. Έτσι οι επίτιμοι καλεσμένοι ανάμεσα στους οποίους η Κιμ Καρντάσιαν, ο Κάνιε Ουέστ, και ο Τζάστιν Μπίμπερ, κάθισαν δίπλα στην Άννα Ουίντουρ, και απόλαυσαν ένα 10λεπτο επεισόδιο της οικογένειας Simpsons που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση. Στο επεισόδιο αυτό, οι άνθρωποι της μικρής πόλης του Springfield ταξιδεύουν στο Παρίσι για να λάβουν μέρος στην επίδειξη μόδας του Balenciaga.

Στο 10λεπτο αυτό βίντεο σκιαγραφούνται όλες οι «ιδιοτροπίες» του κόσμου της μόδας αλλά και του οίκου Balenciaga. Για παράδειγμα, η Μαρτζ σφηνώνει στην πόρτα φορώντας το φουστάνι με τις τεράστιες βάτες, ο Χόμερ παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό όταν βλέπει ότι η τιμή του φορέματος είναι 19.000 δολάρια. Ενώ σε άλλη σκηνή, ο Χόμερ αρχίζει να δοκιμάζει τα σαλιγκάρια με βούτυρο και σκόρδο, τρώει απίστευτες ποσότητες πατάτες τηγανιτές (French fries) και ποζάρει φορώντας ένα μονό σκουλαρίκι και το τεράστιο Puffy πανωφόρι του. Από το βίντεο δεν ξεφεύγουν ούτε οι «ιδιοτροπίες» των «enfants terribles» του σχεδιαστικού team της Balenciaga, που σαν μαυροντυμένη συμμορία παρουσιάζονται να δουλεύουν πυρετωδώς, ακόμη και μέσα στο ιδιωτικό αεροπλάνο της φίρμας φωνάζοντας «formidable», μια ευθεία αναφορά στο τραγούδι του Βέλγου καλλιτέχνη Stromae.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τον creative director του οίκου Balenciaga, τον Ρώσο Ντέμνα Γκβασάλια, που είχε την ιδέα να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό, κάτι που θα ξεπερνούσε τα στενά όρια της πασαρέλας, κάτι που θα ανανέωνε τους δεσμούς ανάμεσα στον οίκο μόδας Balenciaga και το κοινό του. Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αποφασιστικά βήματα να πλησιάσει το νεανικό κοινό, κάνοντας άνοιγμα στο «street wear», με τα πολυτελή αθλητικά παπούτσια – κάλτσα «Speed 2.0 LT», τα επίσης διάσημα«Triple S», τα μπουφάν αλλά και πλήθος «T- shirts» και αθλητικών ρούχων που φοριούνται από νεόκοπους ράπερς και νεόπλουτους Ρώσους και Κινέζους καταναλωτές πολυτελών προϊόντων μαζικής παραγωγής.

To καρτούν βίντεο της οικογένειας Simpsons, ήταν το δεύτερο τρικ της φετινής παράξενης «ποπ παρουσίασης». Το πρώτο τρικ είναι πως είχαν προηγηθεί οι αφίξεις των διάσημων προσκεκλημένων του οίκου Balenciaga, ανάμεσα σ’ αυτούς τα μοντέλα Cardi B, και Amber Valletta, και ο φωτογράφος Juergen Teller, που φωτογραφίζονταν από τους παπαράτσι καθώς περπατούσαν το κόκκινο χαλί φορώντας τις τελευταίες δημιουργίες του Balenciaga. Την ίδια ώρα, το μοδάτο κοινό που είχε λάβει θέσεις μέσα στην αίθουσα, αντί να βλέπει τα ρούχα να περνούν στην πασαρέλα, τα έβλεπε φορεμένα από τους επίσημους καλεσμένους, σ’ ένα 20λεπτο live βίντεο με τις αφίξεις των καλεσμένων και το πέρασμά τους από το κόκκινο χαλί.

Τα περισσότερα ρούχα είχαν την κλασική πλέον γραμμή Balenciaga. Σχεδόν όλα σε μέγεθος XXL, με υπερμεγέθεις μυτερές βάτες στους ώμους, και τα χαρακτηριστικά ογκώδη «Puffa-style» μπουφάν και πανωφόρια. Το καρτούν ύφος που ήθελε να προβάλει ο οίκος, αποτυπώθηκε και στο ρούχο που φορούσε η Cardi B διασχίζοντας το κόκκινο χαλί, ένα φόρεμα με τυπωμένα πάνω του εξώφυλλα «gossip» περιοδικών της δεκαετίας του 1960 και 1970.

Έτσι, παίζοντας με τις έννοιες και τα όρια του πραγματικού και του φανταστικού, το σόου του οίκου Balenciaga, στο «fashion week» του Παρισιού, είναι φανερό πως ξέφυγε από την απλή προώθηση – παρουσίαση των ρούχων μιας καινούριας σεζόν, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή όπου η μόδα μπαίνει στα νερά της ψυχαγωγίας.  

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Πανικός για μια γαλοπούλα – Άδειασαν τα ράφια- Φοβούνται ελλείψεις στην αγορά τα Χριστούγεννα (Video)

Pandora Papers: Offshore εταιρείες για Γκουαρδιόλα, Ποτσετίνο, Αντσελότι και Ντι Μαρία

Pandora papers: Η φοροδιαφυγή του Μπλερ – Αγόρασε 4όροφο αρχοντικό και απέφυγε φόρους 312.000 λιρών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:57