search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:48
MENU CLOSE

Βραζιλία: Ακραία φτώχεια και εξαθλίωση – Άνθρωποι ψάχνουν λίγο κρέας σε υπολείμματα ζώων (Photos)

04.10.2021 14:09
homeless-gb77c0bf43_1920
αρχείου Pixabay

Εξαθλιωμένοι πολίτες στη Βραζιλία που μαστίζεται από ακραία φτώχεια εξαιτίας της πανδημίας και του πληθωρισμού αναζητούν απεγνωσμένα λίγη τροφή σε υπολείμματα ζώων.

Οι σοκαριστικές φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο την περασμένη εβδομάδα από τον πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ Ντομίνγκος Πεϊξότο, δείχνουν ανθρώπους να ψάχνουν για κρέας στο πίσω μέρος ενός φορτηγού που μετέφερε τα σφάγια και τα οστά ζώων, σε ένα εργοστάσιο που παράγει τροφές και σαπούνια για κατοικίδια.

«Είναι μερικές μέρες που θέλω να κλάψω», είπε ο οδηγός του φορτηγού, Χοσέ Ντιβίνο Σάντος, στον δημοσιογράφο Ραφαέλ Νασιμέντο ντε Σόουζα, που κάλυψε την ιστορία με τον Πεϊξότο για την εφημερίδα Extra του Ρίο ντε Τζενέιρο.

«Παλαιότερα ερχόταν άνθρωποι και ζητούσαν ένα κόκαλο για τα σκυλιά τους. Αυτές τις μέρες ικετεύουν για κόκαλα για να φτιάξουν φαγητό», πρόσθεσε ο Σάντος, ο οποίος μοιράζει τα υπολείμματα στους απόρους αφού τα μαζέψει από τα σούπερ μάρκετ.

Ο 57χρονος φωτογράφος δήλωσε κι ο ίδιος σοκαρισμένος, βλέποντας τους πολίτες να ψάχνουν στα σφάγια. «Δεν έχω κοιμηθεί δύο ημέρες, προσπαθώντας να το επεξεργαστώ», είπε ο φωτογράφος, ο οποίος δυσκολεύτηκε να θυμηθεί πότε άλλοτε είδε τόσους πολλούς άστεγους στους δρόμους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η 51χρονη καθαρίστρια, η Ντενίζ ντα Σίλβα, είπε ότι έπρεπε να ταΐσει τα πέντε παιδιά της και τα 12 εγγόνια της καθώς πρόσφατα έχασε τον σύντροφό της. «Έχει περάσει τόσος πολύς καιρός από τότε που είδα λίγο κρέας. Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό», είπε αναφερόμενη στα υπολείμματα των ζώων.

Οι φωτογραφίες μία από τις οποίες εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο του Extra με τον τίτλο «Βραζιλία 2021: ο πόνος της πείνας», προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή.

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της χώρας, αποκρινόμενοι σε κάλεσμα κινημάτων και κομμάτων της αριστεράς, για να ζητήσουν για άλλη μια φορά την αποπομπή του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και να καταγγείλουν τις αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης.

Εκτιμάται ότι 19 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ζουν υπό καθεστώς πείνας, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 600.000 ανθρώπων…

Διαβάστε επίσης:

Pandora Papers: Παγκόσμιες αναταράξεις από τα ονόματα της λίστας – Ποιοι κορυφαίοι ηγέτες «αποκαλύφθηκαν» (Video)

Σουηδία: Νεκρός σε τροχαίο ο «βλάσφημος» σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς (photos/video)

Αφγανιστάν: Μακελειό στην Καμπούλ – Πολλοί νεκροί από έκρηξη έξω από τζαμί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:44