ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:07
MENU CLOSE

Το χρονικό της διαγραφής Μπογδάνου – Πώς η «κίτρινη» κάρτα από Οικονόμου έγινε «κόκκινη» από τον Μητσοτάκη

05.10.2021 20:40

Το χρονικό μιας… σχεδόν προαναγγελθείσας διαγραφής θα μπορούσε να λέγεται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποπέμψει από την Κ.Ο. της ΝΔ τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε μεν παραδεχθεί το λάθος του, ωστόσο, είχε επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με το μεταναστευτικό, κάνοντας, μάλιστα, επίθεση στις «ελίτ», τις οποίες και είχε κατηγορήσει λέγοντας ότι «το πραγματικό αυγό του φιδιού επωάζεται εκεί όπου οι “ελίτ” δεν καταδέχονται να στρέψουν το βλέμμα».

Να σημειωθεί εδώ ότι με την υπόθεση της δημοσιοποίησης των ονομάτων είχε ασχοληθεί τόσο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τη ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι ουσιαστικά παρέχουν κάλυψη στον βουλευτή.

Πρέπει εδώ να υπενθυμιστεί ότι ο Κ. Μπογδάνος αρχικά φερόταν ότι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές του 2019, ωστόσο, είχε «κοπεί», με την τότε εκπρόσωπο του κόμματος, Μαρία Σπυράκη να σημειώνει χαρακτηριστικά -με αφορμή ανάρτησή του στο Twitter περί… τανκς στην ΕΡΤ- ότι «ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό, πατριωτικό, φιλελεύθερο, κόμμα. Όταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική, ελεύθερη, δημόσια, τηλεόραση. Οι ακραίες ωστόσο φωνές δεν εκφράζουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας».

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η σύγκρουσή του με τον Νίκο Δένδια στη Βουλή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, κάνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη Σλοβενία, όπου βρίσκεται, να τον θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, κάνοντας «κόκκινη» την «κίτρινη» κάρτα που του είχε βγάλει ο Γ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Μ. Λαζαρίδης: Να καταδικάσει τις δηλώσεις Σκουρλέτη ο ΣΥΡΙΖΑ ή να φέρει αποδείξεις για μίζες

Ελληνογαλλική συμφωνία: Διαφοροποίηση Φίλη από την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Κατρούγκαλος: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την αμυντική συμφωνία

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:06
Exit mobile version