search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Απεργούν οι δάσκαλοι τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου – Κλειστά τα σχολεία

06.10.2021 13:14
daskala new

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, αφού οι δάσκαλοι των Δημοτικών έχουν προκηρύξει απεργία.      

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), «η απεργία έρχεται ως απάντηση ενάντια στην αξιολόγηση, που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγωγή την οποία κατέθεσε εναντίον τους η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως».

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:  

«Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ, η οποία κατάργησε τον θεσμό του Αιρετού εκπροσώπου των εργαζόμενων, ο οποίος είχε εκατό χρόνια ζωής και λειτουργεί τα υπηρεσιακά συμβούλια με δοτά μέλη, έπειτα από  μήνες άθλιων εκφοβισμών και απειλών, ομολογεί την ήττα της και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφωνούν κάθετα με την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και τις εκτρωματικές διαδικασίες που επιβάλλει στο έργο των σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει με τη στάση του να βάλει απέναντι το σύνολο των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών».

Διαβάστε επίσης

Μένιος Φουρθιώτης: Στο νοσοκομείο με κατάγματα λίγο μετά την αποφυλάκιση (video)

Επίθεση με βιτριόλι: «Έπεφταν κάτω κομμάτια από το σώμα της Ιωάννας» (video)

Έκαψαν το αμάξι της Χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56