ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:11
MENU CLOSE

Σχοινάς: Θα υπερασπιστούμε τα σύνορα σε όσους εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία

28.10.2021 12:32

Το μήνυμα ότι η ΕΕ θα υπερασπιστεί τα εξωτερικά της σύνορα έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε όσους «αναζητούν να επιτεθούν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας ως όπλο την ανθρώπινη δυστυχία».

«Αντιμετωπίζουμε έναν νέο τύπο απειλής στα εξωτερικά μας σύνορα. Αυτή είναι η υβριδική απειλή. Δεν είναι η πρώτη φορά που το είδαμε στα σύνορα Λιθουανίας-Λευκορωσίας. Το είδαμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, πριν από μερικούς μήνες, το είδαμε στη Θέουτα. Το προφανές που πρέπει κάνει η ΕΕ είναι να διαβεβαιώσει ότι όσοι αναζητούν να επιτεθούν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας ως όπλο την ανθρώπινη δυστυχία, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπερασπιστούμε τα σύνορα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Παράλληλα, εξήγησε ότι «η επιχειρησιακή ευθύνη της οργάνωσης των εξωτερικών συνόρων βρίσκεται στα κράτη-μέλη». «Ωστόσο, έχουμε πόρους που μας επιτρέπουν να βοηθήσουμε τα κράτη-μέλη να οργανώσουν αυτή την άμυνα όχι χρηματοδοτώντας το τσιμέντο και τις πέτρες και τα φυσικά εμπόδια και τείχη όπως η πρόεδρος είπε. Αλλά έχουμε την ικανότητα να συνδράμουμε και να χρηματοδοτήσουμε τα κράτη-μέλη με ένα ευρύτερο οικοσύστημα διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ που αφορά τεχνολογικές λύσεις, το κέντρο διοίκησης, κάμερες, θερμικές κάμερες» προσέθεσε.

Τέλος, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι εάν υπάρχει ένα μάθημα που έχει ληφθεί από αυτές οι καταστάσεις είναι ότι το μεταναστευτικό είναι ένα «κοινό πρόβλημα» και « κοινή ευθύνη».

Διαβάστε επίσης:

Παρέλαση: Ρίγη συγκίνησης στο Μαθράκι από τον μοναδικό 9χρονο μαθητή του σχολείου

Καιρός σήμερα: Με ισχυρούς ανέμους οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα σημειωθούν βροχές (Videos)

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο οι επτά αστυνομικοί και οι δύο ανήλικοι

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version