search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Σύνοδος Κορυφής: Aυστηρό μήνυμα σε Τουρκία για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

21.10.2021 16:13
prosfiges_turkey

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία αναμένεται να στείλει η Ευρώπη πως δεν θα αποδεχτεί καμία απόπειρα εργαλειοποίησης των μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς και πως καταδικάζει τέτοιες επιθέσεις στα σύνορα της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η αναφορά στην εργαλειοποίηση έχει ως αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λευκορωσία με την προσπάθεια να ωθηθούν μεγάλος αριθμός μεταναστών προς τα σύνορα της Πολωνίας και της Λιθουανίας.

Η εν λόγω αποτελεί έμμεση αναφορά και προς την Τουρκία και τα γεγονότα του 2020 στον Έβρο.

«Το Συμβούλιο δεν θα αποδεχθεί καμιά απόπειρα τρίτων χωρών να εργαλειοποιήσουν τους μετανάστες για πολιτικούς σκοπούς, καταδικάζει τέτοιες υβριδικές επιθέσεις στα σύνορα της ΕΕ».

Υπάρχει επίσης αναφορά στο μεταναστευτικό, το οποίο θα συζητηθεί αύριο το πρωί στη χρηματοδότηση Σύρων προσφύγων και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν στην Τουρκία και σε άλλες χώρες της περιοχής όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος.

Για το μεγάλο ζήτημα της ενέργειας που θα συζητηθεί σήμερα, το Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να κάνουν χρήση της εργαλειοθήκης που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Κομισιόν για την παροχή βραχυπρόθεσμης ανακούφισης των πιο ευάλωτων πολιτών, ενώ γίνεται σύσταση για τη λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα καταστήσουν πιο ανθεκτικό το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Από επτά έγιναν έξι – Αποσύρεται ο Κεγκέρογλου

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: «Ναι» στις παρελάσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ η πόλη «βράζει»

«Πυρά» Πλεύρη σε Πολάκη για εμβόλια και Τσιόδρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:21