search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:52
MENU CLOSE

Κοτοσαλάτα «Χριστουγεννιάτικη μπάλα»

01.12.2021 07:00
main_b_chicken-salad-christmas-balls

Μια απλή και συνηθισμένη κοτοσαλάτα, αναβαθμίζεται με την προσθήκη τριμμένου μήλου και παίρνει πιο γιορτινή μορφή με λίγα απλά υλικά και πολλή φαντασία στη διακόσμηση. Νόστιμη και δημιουργική, είναι ιδανική για να στολίσει το τραπέζι σας και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά για τη συνταγή

250 γραμμάρια βραστό ή ψητό φιλέτο κοτόπουλο

2 μέτρια καρότα, τριμμένα

110 γραμμάρια τυρί τριμμένο

220 γραμμάρια μαγιονέζα

3 αυγά βρασμένα σφικτά, τριμμένα ξεχωριστά οι κρόκοι από τα απράδια

200 γραμμάρια μήλο, τριμμένο

Λίγο αλάτι, αν επιθυμείτε

Άνηθο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Αρχικά βράστε το ένα καρότο μέχρι να μαλακώσει, τρίψτε το στη χοντρή μεριά του τρίφτη και αφήστε το στην άκρη. Τεμαχίστε το δεύτερο καρότο σε ροδέλες και κρατήστε το στο τέλος για τη διακόσμηση. Αν δεν έχετε περισσεύματα ψητού κοτόπουλου, βράστε το, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Τέλος βράστε τα αυγά, κρυώστε τα, ξουφλουδίστε τα και τρίψτε τα στην ψιλή μεριά του τρίφτη, ξεχωριστά τα ασπράδια από τον κρόκο. Ξεκινήστε το στήσιμο σε μια στρογγυλή πιατέλα ή ένα πιάτο.

Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου, φτιάχνοντας μια στρώση σε στρογγυλό σχήμα και καλύψτε την με μαγιονέζα. Για δεύτερη στρώση απλώστε το τριμμένο καρότο και καλύψτε την κι αυτήν με μαγιονέζα. Στη συνέχεια βάλτε τους κρόκους σκέτους χωρίς να προσθέσετε κάτι. Η επόμενη στρώση θα είναι με το μήλο, που θα πρέπει να το τρίψετε κι αυτό στη χοντρή μεριά του τρίφτη, την τελευταία στιγμή για να μην μαυρίσει. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα μήλα με τη μαγιονέζα και μετά βάλτε τα πάνω από τους κρόκους.

Ο χυμός τους θα εμποτίσει τους κρόκους και θα τους κάνει πιο νόστιμους. Αφήστε λίγο από το τριμμένο άσπρο μέρος για διακόσμηση και καλύψτε με το υπόλοιπο την χριστουγεννιάτικη μπάλα. Σε ένα μπολάκι, ανακατέψτε το τριμμένο τυρί με την λίγη ποσότητα της μαγιονέζας που έχει απομείνει και σκεπάστε όλη την επιφάνεια της σαλάτας, δίνοντάς της ένα στρογγυλεμένο σχήμα, σαν χριστουγεννιάτικη μπάλα. Πιέστε ελαφρά, αν χρειαστεί, για να γίνει πιο επίπεδο το σχήμα. Για την διακόσμηση, δημιουργήστε 3-4 σειρές με τις ροδέλες καρότου και τονίστε τις στις άκρες της σειράς με μια γραμμή ψιλοκομμένου άνηθου και λίγο τριμμένο ασπράδι. Τέλος, βάλτε και μερικά κλωνάρια άνηθου για να σχηματίσετε μερικά κλαδιά έλατου και η χριστουγεννιάτικη μπάλα κοτοσαλάτας είναι έτοιμη!

Διαβάστε επίσης

Χριστουγεννιάτικη μους κανέλας

Χειμωνιάτικη πλιγουρόσουπα με ντομάτα και φέτα

Ρουστίκ μπισκότα με κλημεντίνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:49