search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:47
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Γκάγκα: «Προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική»

03.12.2021 11:53
Mina Gaga_new

Επιπλέον κίνητρα για τον εμβολιασμό αναζητεί η κυβέρνηση και στα πλαίσια αυτου του προβληματισμού η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκαγκα εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την τραγική ιστορία της Παρθένας Κουτμερίδου, κόρης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, ενώ βρισκόταν στον 7ο μήνα κύησης.

Η 38χρονη, δικηγόρος στο επαγγελμα, έφυγε από τη ζωή μετά από ένα μήνα νοσηλείας σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Άγιος Λουκάς» αφήνοντας ορφανό το παιδάκι της.

H Μίνα Γκάγκα δήλωσε επίσης ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι το εμβόλιο «πιάνει» τη μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο «σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα».

Για τη δυνατότητα διενεργείας της τρίτης δόσης νωρίτερα από τους έξι μήνες ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Για την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό επισήμανε ότι είναι ασφάλεια για  όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός. Η υπουργός τόνισε παράλληλα  ότι το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60, και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε. 

Ερωτηθείσα για όσους ασθενείς αρνούνται την διασωλήνωση, ανέφερε ότι στο Σωτηρία χθες Πέμπτη υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία ανέφερε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Διαβάστε επίσης

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δεν θα αλλάξει το επίθετο της μικρής Λυδίας (Video)

Σοκ στον Βόλο: Νεκρός σε τροχαίο γνωστός γυναικολόγος

Κορωνοϊός: Πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του γιατί έκανε το εμβόλιο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:41