ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Μπισκοτένια λουλούδια των Χριστουγέννων

04.12.2021 07:00

Υπέροχα και λαχταριστά μπισκότα βουτύρου με γεύση βατόμουρου και σχήμα που θυμίζει το αγαπημένο λουλούδι Αλεξανδρινό (ή αλλιώς ποϊνσέτια) και αποτελεί βασικό μέρος του στολισμού κατά τις εορτές των Χριστουγέννων.

½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 συσκευασία ζελέ βατόμουρο ( του ενός φακέλου – 85 γραμμάρια περίπου)

1 αυγό

2 φλιτζάνια αλεύρι

Σπρίνγκλς κατά προτίμηση χρυσαφί ή κίτρινα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε 1- 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, τη βανίλια και το αυγό, μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά. Προσθέστε το ζελέ βατόμουρο, όπως είναι χωρίς να το διαλύσετε, το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Σχηματίστε μια μπάλα, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμη, ανοίξτε προσεκτικά τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη και κόψτε τα λουλούδια με τη βοήθεια ενός κουπ πατ λουλουδιού ή ακόμα και αστεριού. Βάλτε τα μπισκότα στα στρωμένα ταψιά και ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο για 9-11 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Με λίγο γλάσο ή λίγη λιωμένη λευκή σοκολάτα βάλτε στο κέντρο κάθε λουλουδιού τα χρυσά σπρίνγκλς και τα μπισκότα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Διαβάστε επίσης:

Mεσογειακή πατατόπιτα- τιμπάλ με γαύρο

Μπισκοτένιο ημερολόγιο Χριστουγέννων

Κοτοσαλάτα «Χριστουγεννιάτικη μπάλα»

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:51
Exit mobile version