Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια πανεύκολη συνταγή για μηλοπιτάκια με ζύμη σφολιάτας, αρωματικά μήλα και θρυμματισμένα σιροπιαστά μελομακάρονα που περίσσεψαν, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Μια συσκευασία στρογγυλά ή τετράγωνα ατομικά σφολιατάκια (20 τεμάχια)
2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
5-6 μελομακάρονα
Για την επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο
Για το πασπάλισμα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη
Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Καθαρίστε και τρίψτε τα μήλα στον τρίφτη και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Λιώστε με ένα πιρούνι τα μελομακάρονα και προσθέστε τα κι αυτά μέσα στο μπολ με τα μήλα.
Ανακατέψτε καλά και γεμίστε με μια κουταλιά από το μίγμα το κάθε ένα από τα σφολιατάκια.
Βρέξτε ελαφρά με νερό τις άκρες τους και πιέστε τα με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
Αραδιάστε τα στο προετοιμασμένο ταψί, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσει η σφολιάτα και δεν θέλουμε να κολλήσουν.
Με ένα πινέλο βουρτσίστε τα με το χτυπημένο αυγό και με ένα μαχαίρι χαράξτε 2 γραμμές στην επιφάνειά τους. Ψήστε τα για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.
Μόλις κρυώσουν, πασπαλίστε τα με κανέλα και άχνη ζάχαρη και απολαύστε!!!
Διαβάστε επίσης
Βασιλόπιτα αμυγδάλου με ροδόνερο, κάρδαμο και γλάσο ροδιού
Φωλιές πράσινων λαζανιών με σπανάκι, ζαμπόν και μπεσαμέλ
Ανατρεπτικό λευκό ζεστό κρασί Glühwein
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.