Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται τις επόμενες ώρες στη χώρα.
Την επιδείνωση επιβεβαίωσε με ανάρτηση του και ο διεθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς.
Μάλιστα, όπως έγραψε, η ΕΜΥ προσανατολίζεται στην έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με την επερχόμενη κακοκαιρία να φέρει την ονομασία «Διομήδης».
Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, που εκδηλώνονται σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από το πρωί σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενταθούν, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά, προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα σε νησιωτικά τμήματα, ενώ πιθανότητα εκδήλωσης υδροσιφώνων εντοπίζεται σε τμήματα του Αιγαίου.
Αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση με αρκετά έντονα κατά τόπους φαινόμενα, πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, πτώση της θερμοκρασίας και σχεδόν θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο.
Κατά τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, oι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από την αρχή της ημέρας σε αρκετές περιοχές της χώρας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 10/01 να ενταθούν. Περισσότερο θα επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά προοδευτικά θα επεκταθούν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με βήμα τριών ωρών, στους οποίους αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων (μπλε/πράσινες αποχρώσεις) και των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) κατά το διήμερο Δευτέρα 10/01 -Τρίτη 11/01.
Διαβάστε επίσης
Σεισμός στην Φλώρινα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος (Videos)
Κορωνοϊός-Παγώνη: «Όχι σε απολύσεις των υγειονομικών»
Folli Follie: Ξεκινά η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο – Στο εδώλιο 13 κατηγορούμενοι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.