search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:45
MENU CLOSE

Σταϊκούρας «αδειάζει» Σκυλακάκη: «Προφανώς και οι λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο»

03.02.2022 13:45
STAIKOURAS_SKYLAKAKIS

Τις χθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη «άδειασε» σήμερα Πέμπτη ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Για τη δήλωση του κ. Σκυλάκακη «ότι οι πλούσιοι έχουν αυτοκίνητο, άρα δεν χρειάζεται να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα», ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Alpha 989 είπε: «είναι γεγονός ότι υπάρχει ακρίβεια. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι μεγάλο το κόστος, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν επιβαρύνονται τα νοικοκυριά. Προφανώς και λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο».

Για τα μέτρα

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε για τη μείωση 13% του ΕΝΦΙΑ ότι «υλοποιήσαμε και υπερβήκαμε την προεκλογική μας δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η μείωση αφορά 5.000.000 πολίτες, κυρίως της μεσαίας τάξης. αφορά 8 στους 10 φορολογούμενους. Είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, μείωση στον ΕΝΦΙΑ της τάξης του 30% και το υπερβήκαμε καθώς έχουμε φτάσει στο 34%. Οι πολίτες θα πληρώσουν 350.000.000 εκατ. ευρώ λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Σε σχέση με το 2018, 920.000.000 εκατ. ευρώ λιγότερα. Μόλις το 6% θα δει αύξηση. Δεν ευνοούμε τους πλούσιους όπως αναφέρει η αντιπολίτευση για τον συμπληρωματικό φόρο, καθώς αφορά 329.000 πολίτες. Θα υπάρξει σημαντική μείωση στους συντελεστές των οικοπέδων. Το 91% των παλαίων ζωνών θα έχει μείωση, το 7% θα παρεμείνει σταθερό και μόλις το 2% θα έχει αύξηση».

Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για μέτρα κατά της αύξησης στις τιμές των καυσίμων. «Θα υπάρξει λύση και στο θέμα της αύξησης των καυσίμων» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν – Αναλυτικά παραδείγματα

ΕΝΦΙΑ: Τι μειώσεις θα δουν οι ωφελούμενοι – Παραδείγματα από Νέα Σμύρνη έως τη Μύκονο

ΛΑΡΚΟ: Απόλυση όλων των εργαζομένων ενόψει της ιδιωτικοποίησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09