ΤΡΙΤΗ 19.08.2025 03:54
MENU CLOSE

Οι δηλώσεις Λαβρόφ προκάλεσαν πτώση στην τιμή του πετρελαίου - Βουτιά άνω του 8%

15.03.2022 15:40

Οι δήλωσες του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ότι δεν θα επηρεαστεί η συνεργασία της χώρας του με το Ιράν, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκάλεσε βουτιά άνω του 8% στις τιμές του πετρελαίου.

Οι εγγυήσεις «περιλαμβάνονται στις συμφωνίες αναβίωσης του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειες αναβίωσης της συμφωνίας του 2015, και τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να επανέλθει σε ισχύ η συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εκεχειρία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνέβαλαν περαιτέρω στην αποκλιμάκωση των φόβων για αναταράξεις στην τροφοδοτική αλυσίδα με αποτέλεσμα η τιμή για τα μελλοντικά συμβόλαια του μπρεντ να υποχωρήσει κατά 8,90 δολάρια, ή 8,3% στα 98 δολάρια το βαρέλι ενδοσυνεδριακά και πριν από λίγη ώρα κυμαινόταν κοντά στα 99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 8,97 δολάρια ή 8,7% στα 94, 04 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Σάντσεθ – Ντράγκι – Κόστα στη Ρώμη με συμμετοχή Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης

Το φιλί του Ουίλιαμ στην Καμίλα που εξόργισε τον πρίγκιπα Χάρι (Video)

Βίκυ Πρωτογεράκη: «Εγώ στη θέση του Φιλιππίδη θα είχα αυτοδικήσει» (Video)

ΤΡΙΤΗ 19.08.2025 03:43
Exit mobile version