ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:17
MENU CLOSE

Λετονία: «Μαύρη λίστα» ρώσων καλλιτεχνών - Τους απαγορεύει την είσοδο για υποστήριξη στον Πούτιν (Video)

24.03.2022 14:22

Σε κυνήγι μαγισσών έχει επιδοθεί η Λετονία, βάζοντας σε «μαύρη λίστα» 25 ανθρώπους της τέχνης διεθνούς εμβέλειας, τους οποίους κατηγορεί ότι στηρίζουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μεταξύ αυτών ο σκηνοθέτης Νικίτα Μιχάλκοφ, ο μαέστρος Βαλερί Γκεργκίεφ, με τον οποίον διέκοψαν ήδη την συνεργασία οι φιλαρμονικές του Μονάχου, του Παρισιού και του Ρότερνταμ, αλλά και η όπερα στην Σκάλα του Μιλάνου, ο μουσικός Νικολάι Ραστοργκίεφ και η τραγουδίστρια Πολίνα Γκαγκάρινα, η οποία εκπροσώπησε την Ρωσία στον διαγωνισμό της Eurovision το 2015.

Στην «μαύρη λίστα» βρίσκεται και μία Λευκορωσίδα καλλιτέχνης, η Ναταλία Ποντόλσκαγια. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι στην λετονική «μαύρη λίστα» περιλαμβάνεται και η  Λετονή μπαλαρίνα Ίλζε Λίεπα, κόρη του διάσημου χορευτή Μάρις Λίεπα, ο οποίος έκανε καριέρα στην ΕΣΣΔ και πέθανε το 1989.

«Η υποστήριξη στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του Κρεμλίνου συνεπάγεται συνυπευθυνότητα για τα εγκλήματα, επομένως η είσοδος τέτοιων ανθρώπων στη Λετονία δεν επιτρέπεται», δήλωσε ο Ρίνκεβιτς.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Μπάιντεν στην Ευρώπη: Τα 5 κρίσιμα ερωτήματα και το παρασκήνιο (Videos)

Ο Τζούλιαν Ασάνζ παντρεύτηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τη δικηγόρο του (Photos)

ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία (Photos)

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:17
Exit mobile version