ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:08
MENU CLOSE

ΝΑΤΟ: Ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία (Photos)

24.03.2022 11:06

Την εικόνα ενός ρωσικού στρατού χωρίς ηθικό και με βαριές απώλειες στην Ουκρανία, δίνει το ΝΑΤΟ, που υποστηρίζει ότι 40.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή αιχμαλωτιστεί στις τέσσερις εβδομάδες του πολέμου.

Η σοβαρότερη απώλεια στελεχών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχει χάσει 15 ανώτατους αξιωματικούς του ρωσικού στρατού, κάτι που αποτελεί την σοβαρότερη απώλεια στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει υποστεί  η Ρωσία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, που δεν αποκάλυψε το όνομά του, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει χάσει μεταξύ 7.000 και 15.000 στρατιώτες στην Ουκρανία. Σύμφωνα με αναλυτές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αν ο συνολικός αριθμός νεκρών, τραυματιών και αιχμαλώτων ανέλθει στους 60.000 άνδρες, τότε τίθεται θέμα βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Δυτικοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται η Daily Mail εκτιμούν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εστιάσει τις προσεχείς ημέρες στις επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία, παγώνοντας τις κινήσεις στα άλλα μέτωπα. Οι πληροφορίες για τις απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητες πηγές

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: «Μεσαίωνας» και στο Άινταχο – Νέος νόμος περιορίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Φρίκη στο Μεξικό – Επτά απανθρακωμένα πτώματα μέσα σε φορτηγάκι

Ουκρανία: Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας ζητάει ο Ζελένσκι

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:07
Exit mobile version