search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 05:17
MENU CLOSE

Ο Δένδιας διέψευσε αποστολή κοντέινερ στην Ουκρανία – Επιβεβαίωσε αποστολή οπλισμού σε άλλη χώρα

16.05.2024 10:53
dendias-vouli

Σε δύσκολη θέση ήρθε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρεται σε αποστολή στα κρυφά 250 κοντέινερ με οπλισμό στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησε να διαψεύσει το δημοσίευμα, επί της ουσίας όμως, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αποστολή στρατιωτικού υλικού με κοντέινερ, το οποίο όπως άφησε να εννοηθεί δεν είχε προορισμό την Ουκρανία.

«Δεν υπάρχουν 250 κοντέινερ. Δεν υπάρχει αποστολή στην Ουκρανία», είπε για να αποκαλύψει πως σε εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος που επικοινώνησε μαζί του απάντησε «τι ακριβώς συμβαίνει, του είπα και ακριβή αριθμό κοντέινερ για να ξέρουμε και πόσα είναι».

Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια «η χώρα μας δεν δίνει κάτι απευθείας στην Ουκρανία», ενώ, όπως είπε, πουλάμε πεπαλαιωμένο υλικό στην Τσεχία και τις ΗΠΑ, καθώς χρειαζόμαστε τα χρήματα δεδομένου ότι μόνο το κόστος από την καταστροφή του υλικού αυτού θα υπερέβαινε τα 100 εκατ. ευρώ. 

«Να μη γινόμαστε ακόλουθοι πρωτοσέλιδων», υποστήριξε ο υπουργος Εθνικής Άμυνας στη βουλευτή της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου που ζήτησε απαντήσεις για το δημοσίευμα, καθιστώντας σαφή την αρνητική θέση του κόμματός της στην αποστολή οπλισμού.

«Εμείς ποτέ δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιον και τι πουλάμε στο πλαίσιο πάντα των διεθνών συμφωνιών της χώρας», ανέφερε επίσης, ο κ. Δένδιας για να προσθέσει ότι «η εντύπωση μιας συνωμοσιολογίας παρέλκει».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για εφημερία στο «Γεννηματάς»: Αυτή η εικόνα πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων – Η διάσωση του ΕΣΥ πρώτη προτεραιότητα (photo)

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Θετικό ότι συνομιλούμε με την Τουρκία, θα προχωρήσουμε στα θαλάσσια πάρκα – Νέα «πυρά» για τη Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

Τσίπρας: Τα μηνύματα για ΣΥΡΙΖΑ και οι κινήσεις μέσω του Ινστιτούτου του – Διεθνής διάσκεψη και «Βραβείο Πρεσπών»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02