search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:59
MENU CLOSE

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Άνοιγμα σε κοινωνία και προοδευτικές δυνάμεις – Οι 5+1 δεσμεύσεις

14.04.2022 22:16
278245192_1355444311601346_1105554983249329581_n

Με κεντρικό το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να νικήσει και είναι έτοιμος να κυβερνήσει και με «κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα για την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη» πρωτίστως στην κοινωνία, αλλά και «στις οργανώσεις και τα κόμματα του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου» άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας τις εργασίες του 3ου συνεδρίου του διευρυμένου πλέον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι αναφορές στην διεθνή και την εγχώρια συγκυρία, στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ έως και μετά την διακυβέρνηση, τα όσα πέτυχε το κόμμα το διάστημα 2015 – 2019 και για τα οποία δήλωσε «είμαστε περήφανοι», οι αντιλαϊκοί νόμοι της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη τους οποίους θα ξηλώσει η προοδευτική κυβέρνηση για μια νέα αρχή και τέλος οι προγραμματικές 5 +1 δεσμεύσεις συνθέτουν τον κορμό της ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο κόμμα – εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη –  για τις οποίες καλείται να αποφασίσει το συνέδριο και απευθύνθηκε στους συντρόφους του καλώντας να τις στηρίξουν με την παρότρυνση «να ανοίξουμε χωρίς φόβο και προκαταλήψεις το κόμμα στην κοινωνία».

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταργήσει αντιλαϊκούς νόμους του «καθεστώτος Μητσοτάκη», αλλά αυτό είπε είναι το εύκολο. Αντιθέτως, σημείωσε, η δύσκολη δουλειά είναι να οικοδομήσουμε μαζί μια δίκαιη κοινωνία, με ασφάλεια και δημοκρατία.

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει «όχι για δεκάδες» αλλά πέντε βασικές αλλαγές, 5 βασικές τομές άμεσα υλοποιήσιμες, και μάλιστα από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης συν μια μεσοπρόθεσμη.

Οι 5 βασικές δεσμεύσεις αφορούν την ακρίβεια, την εργασία, τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, τη κοινωνική προστασία και τη Νέα γενιά. Συν μια για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.  

Πιο Αναλυτικά:

1.Ακρίβεια

Τα μέτρα που περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι:

– αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

 – αποκατάσταση του «Δ» της ΔΕΗ και επαναφορά της εταιρείας σε στρατηγική υπεράσπισης της κοινής ωφέλειας και όχι της αύξησης των κερδών των μετόχων της.

– αποσύνδεση της τιμής της ενέργειας από τη τιμή του φυσικού αερίου, με παρεμβάσεις όπως αυτές που ξεκίνησαν οι προοδευτικές κυβερνήσεις στην Ισπανία και τη Πορτογαλία, αλλά και για πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Στόχος, από τις πρώτες μέρες της προοδευτικής κυβέρνησης, να καταγραφεί στα τιμολόγια του καταναλωτή μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων από την έναρξη του ράλυ της ακρίβειας.  

-Ανασχεδιασμός της Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. 

·       επιτάχυνση επενδύσεων ΑΠΕ

·       χρονική μετάθεση της απολιγνιτοποίησης και επανέναρξη αξιοποίησης των λιγνιτικών πεδίων, με στόχο την ενεργειακή επάρκεια.

·       επιτάχυνση της στρατηγικής επιλογής των ενεργειακών κοινοτήτων και διάχυσή τους στις τοπικές κοινωνίες, με στόχο την ιδιοπαραγωγή και την ιδιοκατανάλωση.


– άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  στα καύσιμα, στα κατώτατα επίπεδα που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για ολική επιστροφή του στους αγρότες.

-μείωση του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή στα τρόφιμα και στα βασικά προϊόντα διαβίωσης.

Φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια, που μέχρι σήμερα τα υπολογίζουμε στο 1,5 δις ευρώ και να τα αποδώσουμε όλα στους καταναλωτές. 

2. Ανάκτησης της Εργασίας

-αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και επαναφορά όλων των ρυθμίσεων που κατήργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

-αιτιολογημένη απόλυση, για το οκτάωρο, για τις συλλογικές συμβάσεις και την επαναφορά των διαπραγματεύσεων, για την επανίδρυση του ΣΕΠΕ, για τη θέσπιση αυστηρών κανόνων που θα βάζουν φραγμό στην ασυδοσία των απολύσεων, του ελαστικού ωραρίου και της μαύρης εργασίας.

– σταδιακή εφαρμογή του 35άωρου χωρίς μείωση των αποδοχών.

3.Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και του Αγροτικού κόσμου.

άμεση ρύθμιση των χρεών τους που δημιουργήθηκαν στη περίοδο της πανδημίας. Με διαγραφή μέρους της ονομαστικής τους αξίας και τουλάχιστον 120 δόσεις για το υπόλοιπο. Παρέμβαση που το πιθανότερο δε θα έχει καν σοβαρή δημοσιονομική επίπτωση, ενώ είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. 

-ενεργοποίηση ισχυρών χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Αναπτυξιακή Τράπεζα για μμε και αγρότες, και ιδιαίτερα για προγράμματα μικροπιστώσεων.

ανασχεδιασμός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, προκειμένου να ενταχθεί στο σχεδιασμό χρηματοδοτήσεων τόσο η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όσο και η αγροτική παραγωγή που σήμερα απουσιάζουν από το κυβερνητικό σχεδιασμό. 

4.Κοινωνικό Κράτος

Το νέο ΕΣΥ αποτελεί εμβληματική δέσμευση αλλά και υποχρέωση μετά τη δραματική εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Τα μέτρα για το νέο ΕΣΥ είναι:

-Πολλαπλασιασμός των δομών πρωτοβάθμιας υγείας από τις 127 που λειτουργούν σήμερα στις 380 σε όλη τη χώρα.

-θεσμός του οικογενειακού γιατρού.

-δίκτυο ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης  και κατ’ οίκον φροντίδας.

-μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ξεκινώντας απο αυτούς που έδωσαν τη μάχη της πανδημία στη πρώτη γραμμή.

-αναμόρφωση  στο μισθολόγιο με μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα ένταξης στο ΕΣΥ.

-εξάλειψη της ανάγκης της αποκλειστικής νοσοκόμας, με προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

-ενταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά  

-δημιουργία ενός νέου χάρτη Δημόσιας Υγείας και ένα ΕΣΥ που θα αντιμετωπίζει κάθε ασθενή σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι ανάλογα με το πορτοφόλι του. 

Όσον αφορά τους συνταξιούχους προβλέπεται επαναφορά της 13ης σύνταξης: «το σχετικό κονδύλι που τους στέρησε η κυβέρνηση  προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης», θα επιστρέψει στους συνταξιούχους.

5.Νέα γενιά.

-Πρόσβαση των νέων, στη γνώση, με ένα ολιστικό σχέδιο για τη Δημόσια Παιδεία που θα ενισχύσει τη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τις αναγκαίες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών. 

-Απλοποίηση της δυνατότητας πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, θεσπίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση σε όσα ΑΕΙ η ζήτηση και οι προσφερόμενες θέσεις το επιτρέπουν.

-Διπλασιασσμός του αριθμού των μελών ΔΕΠ αλλά και της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια σε βάθος τετραετίας.

-Δωρεάν φοίτηση σε Μεταπτυχιακά προγράμματα και Ειδική χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων.

-διαμόρφωση ενός Εθνικού σχεδίου ενίσχυσης της φοιτητικής στέγης.
-ενίσχυση του δικαιώματος των νέων στη στέγη: δημιουργία τράπεζας στέγης και συνδυασμένες παρεμβάσεις ώστε να αποκτήσουμε σημαντικό απόθεμα κατοικιών προς διάθεση σε νέα ζευγάρια. Με μια ολοκληρωμένη πολιτική που θα συνδυάζει φορολογικά κίνητρα σε ιδιοκτήτες, περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, και κυμαινόμενη επιδότηση της στέγης για νέους και νέα ζευγάρια μέχρι 40 ετών.  Από 140 ευρώ το μήνα το άτομο εως 350 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά. 

-δημιουργία προϋποθέσεων για τη διασφάλιση οικονομικά προσιτής και αξιοπρεπούς κατοικίας, ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους.

Η μεσοπρόθεσμη δέσμευση που αφορά την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, περιλαμβάνει τις εξής δεσμεύσεις:

Αποκέντρωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ σε νοικοκυριά, ΜμΕ, αγρότες, ενεργειακές κοινότητες και Δήμους. Με εξασφάλιση του αναγκαίου χώρου στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και με αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκούς πόρους.

-Ενίσχυση και επέκταση των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες – επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια με πολλαπλάσιους πόρους και κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία 

-Στήριξη της Έρευνας και Ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων και συνεργασίας με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα. 

-Εθνικό σχέδιο ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής με σύντομες αλυσίδες αξίας και μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον αγροτικό τομέα.

-Στοχευμένα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, δημιουργίας και ενθάρρυνσης ένταξης του αγροτικού κόσμου σε συνεργατικά σχήματα.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στην εγχώρια κατάσταση ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ίσως η «πιο ακραία νεοφιλελεύθερη εκδοχή ευρωπαϊκής Δεξιάς». Η διαχωριστική γραμμή πρέπει να είναι σημείωσε ανάμεσα σε αυτή την κυβέρνηση και όσες προοδευτικές δυνάμεις επιδιώκουν ένα τέλος στον παραλογισμό της ασύδοτης λειτουργίας των αγορών.

Μιλώντας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης έκανε ειδική αναφορά στην ακρίβεια «που δεν είναι γέννημα του πολέμου αλλά ήρθε πολύ πριν από αυτόν και πολλαπλασιάστηκε από τις κυβερνητικές επιλογές, έχει ήδη οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατομμύρια νοικοκυριά, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις». Αλλά και στην πανδημία λέγοντας πως «σχεδόν 30,000 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους» πολλοί από αυτούς άδικα, σε ένα γονατισμένο και παρατημένο σύστημα υγείας. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τις πολιτικές του οδήγησε σε νέα κοινωνική κρίση τη χώρα ενώ μόλις είχε βγει από τη χρεοκοπία.

Εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως είναι ένας άνθρωπος που ασπάζεται πολιτικές που προκαλούν καταστροφή και πολλαπλασίασαν τις κρίσεις και τις επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

Τον αποκάλεσε  «πρωθυπουργό-εργολάβο» που από την πρώτη στιγμή γνώριζε απολύτως ποια δουλειά και για ποιους έπρεπε να κάνει και μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία για να κάνει ακόμα περισσότερα (απευθείας αναθέσεις 7 δισ., γη και ύδωρ στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας, κρατικό χρήμα σε ΜΜΕ, κλπ).

Σημείωσε με νόημα πως «η εικονική πραγματικότητα που πάσχισε να δημιουργήσει για τους πολίτες, έγινε τελικά η πολιτική του καταδίκη» υπαινισσόμενος τη φθορά της κυβέρνησης, φθορά που απέδωσε στις κυβερνητικές επιλογές από την εκχώρηση της ΔΕΗ στους ιδιώτες εν μέσω ενεργειακής κρίσης  ως το χτύπημα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας προς όφελος των μεγάλων ομίλων και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, την διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και τη νομιμοποίηση της αισχροκέρδειας.

Προειδοποίησε ότι η κοινωνία θα εκδηλώσει την οργή της συντεταγμένα στην κάλπη και διεμήνυσε ότι ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής.

Κυβερνητική ετοιμότητα και το «λάθος» της επιβάρυνσης της μεσαίας τάξης

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε το στοιχείο της «κυβερνησιμότητας» λέγοντας «είμαστε πιο έτοιμοι, πιο έμπειροι, πιο ώριμοι και πιο αποφασισμένοι» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεν φοβάται τις δυσκολίες.

Προχώρησε και σε αυτοκριτική υπογραμμίζοντας «έχουμε μάθει και από τις δυσκολίες αλλά και από τα λάθη μας» ενώ παραδέχτηκε ότι στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε περισσότερο με τη δύναμη της πίστης στο δίκιο και την ηθική υπεροχή του «παρά με πλήρη επίγνωση των τεράστιων δυσκολιών και προκλήσεων που θα αντιμετωπίζαμε».

Σημείωσε πως η μάχη ήταν έτσι κι αλλιώς άνιση και διαβεβαίωσε πως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ γνωρίζει «ποιες είναι οι μάχες που μπορούμε να κερδίσουμε και κυρίως γνωρίζουμε πώς θα τις κερδίσουμε».

Είπε πως κάποια από τα μέτρα λήφθηκαν κάτω από «τις απειλές και το διαρκή εκβιασμό της τρόικας», και έθιξαν δυσανάλογα κοινωνικές ομάδες. «Το αναγνωρίζουμε» τόνισε «και στεκόμαστε με ενσυναίσθηση, χωρίς έπαρση απέναντι σε όσους αναγκαστήκαμε να αδικήσουμε».

Και όσον αφορά την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης υπογράμμισε: «γνωρίζουμε καλά ότι δε μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη με δυσανάλογη επιβάρυνση της επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης».

Από την άλλη, δικαιολόγησε αυτή την πτυχή της διακυβέρνησης λέγοντας αφενός πώς λάθη κάνει όποιος δεν τολμά και αφετέρου πως δεν υπήρχε άλλο επιλογή γιατί προτεραιότητα ήταν«το να βγάλουμε το λουρί από το σβέρκο της χώρας».

«Είμαστε περήφανοι για τα όσα πετύχαμε»

Αναφερόμενος στα θετικά της διακυβέρνησης 2015-2019 ανέφερε πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανοι «για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε την εμπιστοσύνη του λαού» και κατά συνέπεια «είμαστε περήφανοι» είπε επαναλαμβανόμενα, για μια σειρά πολιτικές: για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων την επαναφορά της δικαιοσύνης στους χώρους εργασίας, τη στήριξη στο ΕΣΥ και τους ανασφάλιστους, τη μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες, τη στήριξη στα δημόσια σχολεία, την αύξηση δαπανών για τα δημόσια πανεπιστήμια.

Επαναφέραμε τη 13η σύνταξη, τα γεμάτα ταμεία που άφησε πίσω της για πρώτη φορά αντί για καμένη γη και ελλείματα, τη νομοθέτηση για τη δυνατότητα κτήσης ιθαγένειας για τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Κάλεσμα συμπόρευσης αλλιώς… η «ιστορία δε θυμάται τους απόντες»

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας του αναφέρθηκε στη βεβαιότητα της νίκης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «σύντομα η χώρα θα έχει μια νέα ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση, με προμετωπίδα της την ελευθερία, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη». 

Προς το καταληκτικό σκέλος της ομιλίας του, σημείωσε πως για να πετύχει το σχέδιο των 5+1 δεσμεύσεων που παρουσίασε – «αυτή η μεγάλη προσπάθεια που φιλοδοξεί να αλλάξει τη χώρα και συνεπάγεται συγκρούσεις με συμφέροντα και κατεστημένες αντιλήψεις» – χρειάζεται η στήριξη της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό απεύθυνε «ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης» και ταυτόχρονα «κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα για την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη». 

·       στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τη νεολαία, τους ανθρώπους του πολιτισμού και του πνεύματος.

·       στις οργανώσεις και τα κόμματα του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου.

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «η βασική αλλά όχι μοναδική δύναμη του προοδευτικού χώρου», αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και «απλώνει το χέρι»  σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Κάλεσε να ξεπεραστούν οι διαφορές του παρελθόντος «που μας χώρισαν και μας πλήγωσαν» και «να συμφωνήσουμε σε ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα», ώστε «να ενώσουμε δυνάμεις» και μετά την κάλπη της απλής αναλογικής «να σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση». «Υπάρχει θέση και ρόλος για όλους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές».

Κάλεσε επίσης και αυτές τις δυνάμεις «να ανοίξουν τα χαρτιά τους» και να πουν με ποιο τρόπο θα μπορέσει «πιο γρήγορα να απαλλαγεί ο τόπος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», καθώς και «ποια κυβέρνηση, και με ποιο πρόγραμμα θα πρέπει να αναλάβει τις τύχες της χώρας».

Όσον αφορά τον εκλογικό πήχη σημείωσε: «Θέλουμε να είμαστε και θα είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη και με διαφορά στην κάλπη της απλής αναλογικής, όποτε και αν ο κος Μητσοτάκης αποφασίσει να τη στήσει».

Το μήνυμα Τσίπρα προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις είχε και στοιχεία πολιτικής πίεσης καθώς είπε πως «η κοινωνία δεν εμπιστεύεται και η ιστορία δεν θυμάται ποτέ τους απόντες από τα μεγάλα προσκλητήρια της. Η κοινωνία και η ιστορία δικαιώνουν αυτούς που δε δίστασαν να μπουν στη μάχη και να αγωνιστούν για ψωμί και δικαιοσύνη».

Κόμμα: Να αλλάξουμε για να φέρουμε την Πολιτική Αλλαγή

Κλείνοντας αναφέρθηκε στους στόχους του συνεδρίου απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματος.

Έδωσε έμφαση στην ανάγκη αλλαγών λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-πΣ πρέπει να δείξει ότι μπορεί να αλλάξει πρώτα ο ίδιος αν θέλει να αλλάξει τη χώρα.

Το κόμμα, είπε, είναι το εργαλείο της πολιτικής αλλαγής, και το μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, μπροστά στα νέα σύνθετα και δύσκολα καθήκοντα, «δεν μπορεί παρά να είναι η ολόπλευρη ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του, της ικανότητάς του να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και να μάχεται με την κοινωνία».

Με τη φράση «σας καλώ» ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος

·       «να ανοίξουμε χωρίς φόβο και προκαταλήψεις το κόμμα στην κοινωνία».

·       «να εμπιστευτούμε χωρίς αστερίσκους, θεωρητικά προσχήματα, και σύνδρομα ιδιοκτησίας της αλήθειας τα μέλη του κόμματος, όλα τα μέλη του κόμματος, παλιά και νέα, από όπου κι αν ξεκινάει το πολιτικό τους βιογραφικό»

·       «να στηρίξετε τις προτάσεις για τις καταστατικές αλλαγές που ομόφωνα εισηγείται η επιτροπή καταστατικού, καθώς και τη πρότασή μου για εκλογή της συλλογικής μας ηγεσίας, Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, απευθείας από τη βάση του Κόμματος»

·       «Να κρατήσουμε και να διαφυλάξουμε τους ηθικούς κώδικες της ανιδιοτέλειας, της συντροφικότητας, της αφοσίωσης στην πατρίδα και την κοινωνική πλειοψηφία»

«Με αυτό τον τρόπο είπε ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μια μικρογραφία της κοινωνίας που οραματίζεται και θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από τα δύσκολα και να φέρει την Πολιτική αλλαγή και μια Νέα Αρχή για τον τόπο».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Εύχομαι και ελπίζω το βιολί του Λεωνίδα να ακουστεί πιο δυνατά από τις βόμβες της Ρωσίας»

Ακρίβεια: Η κυβέρνηση «περιμένει» την Ευρώπη, αλλά κάνει και τους δικούς της σχεδιασμούς

Πλεύρης για πρόστιμο σε ανεμβολίαστους 60αρηδες: Πιθανή διαγραφή για όσους εμβολιάστηκαν (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01