search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:20
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Η κυβέρνηση «περιμένει» την Ευρώπη, αλλά κάνει και τους δικούς της σχεδιασμούς

14.04.2022 13:50
oikonomou

Με το βλέμμα στην Ευρώπη και τη Σύνοδο Κορυφής του Μαΐου βρίσκεται η κυβέρνηση για το ζήτημα της ακρίβειας, ωστόσο, την ίδια στιγμή επεξεργάζεται και τις «εσωτερικές» δυνατότητες, σε μια στιγμή που πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή λύση για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας -για την οποία είπε ότι υπάρχουν στρεβλώσεις και φαινόμενα αισχροκέρδιας- είναι ευκταία, ωστόσο, αν δεν υπάρξει, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη εθνικών μέτρων, τα οποία, μάλιστα, επεξεργάζεται παράλληλα με τις διεργασίες που γίνονται εντός πλαισίου ΕΕ.

Ο κ. Οικονόμου δεν θέλησε να αναφερθεί σε ποια επιπλέον μέτρα προσανατολίζεται η κυβέρνηση (ιδίως αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση), ωστόσο επανέλαβε ότι αυτά θα βρίσκονται εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και σημείωσε ότι «όταν είμαστε έτοιμοι, θα τα ανακοινώσουμε», κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «εθνικό σχέδιο» για το πρόβλημα της ακρίβειας.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο -και εξ αιτίας των ανατιμήσεων, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής- οι πολίτες να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς ήδη ετοιμάζονται και αγωγές κατά των παρόχων ενέργειας για το ζήτημα αυτό. Από την άλλη, πάντως, υποστήριξε ότι η τιμή του ρεύματος που πληρώνουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τι απάντησε στο «Π» για την αύξηση των μισθών

Σε ερώτηση του «Π» σχετικά με την συχνή παρατήρηση του πρωθυπουργού, ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλοί και αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη λήψη πρωτοβουλιών για την αύξησή τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση, τονίζοντας, πάντως, ότι μέρισμα από την ανάπτυξη θα πρέπει να έχουν όλοι και ιδίως οι νέοι που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί.

Τέλος, όσον αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται στη Βουλή, ο Γ. Οικονόμου επέμεινε ιδιαίτερα στην πτυχή της στέγασης και το ρόλο που θα αναλάβει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης -τέως ΟΑΕΔ– στο κομμάτι αυτό, κάνοντας λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο που η κυβέρνηση επεξεργάζεται για το ζήτημα της στέγης για τους εργαζόμενους και τα νέα ζευγάρια.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του έναντι του νομοσχεδίου, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «στείρα άρνηση», «διαστρέβλωση», «ανακριβή στοιχεία», «μιζέρια» και λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η αντίδραση και η συντήρηση προσωποποιημένη» και με την πολιτική του βρίσκεται στην «απόλυτη υστέρηση».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Eπικοινωνιακό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το πρόβλημα στέγασης

Ονομαστική ψηφοφορία σε άρθρα του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» ζητά η ΝΔ

Σκανδαλίδης για Μητσοτάκη: Κατεβήκαμε στην αίθουσα μόλις ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:20