ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:54
MENU CLOSE

Εξαγορά Twitter από τον Μασκ: Ένα δισ. δολάρια αποζημίωση εαν ναυαγήσει το deal

27.04.2022 09:55

Ένα δισ. δολάρια θα κληθεί να δώσει  είτε η μια είτε η άλλη πλευρά (ο Μασκ ή η νυν ιδιοκτήτρια εταιρία του twitter) εάν ναυαγήσει  η εξαγορά του twitter από τον μεγιστάνα Έλον Μάσκ.      

Το δεύτερο, έχει να κάνει με τη ρήτρα αποζημίωσης, σε περίπτωση αποτυχίας της εξαγοράς: Όποια από τις δύο πλευρές κριθεί ως υπαίτια του ναυαγίου, θα αναγκαστεί να αποζημιώσει την άλλη με 1 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία αυτά δεν αφορούν στην ουσία της συμφωνίας, δηλαδή στο τι πρόκειται να κάνει ο Έλον Μασκ με το Twitter από εδώ και στο εξής -το οποίο αποτελεί και το μείζον ζήτημα.

Θεωρητικά τουλάχιστον, εάν το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter βρει έναν επενδυτή πρόθυμο να καταβάλει υψηλότερο τίμημα για την εξαγορά των μετοχών από τα 54.02$ ανά μετοχή τα οποία προσφέρει ο Έλον Μασκ, τότε το μέσον θα περάσει στον πλειοδότη και όχι στον ιδιοκτήτη της Tesla.

Πως θα κερδίσει ο Μασκ 1 δισ χωρίς να κάνει το παραμικρό

Απλώς, στην περίπτωση αυτή, ο Mασκ  θα έχει κερδίσει 1 δισ. $ χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό -αν και τα χρήματα, όπως ο ίδιος διατείνεται, δεν παίζουν κανένα ρόλο γι’ αυτόν στην υπόθεση του Twitter.

Η ρήτρα αποζημίωσης σχετίζεται επίσης με το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει παρουσιάσει ο Έλον Μασκ στους μετόχους του Twitter.

 Σε μια πρώτη φάση και αφού είχε αποκτήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό του μέσου, ο Mασκ είχε δώσει την εντύπωση πως δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να προβεί σε πλήρη εξαγορά.

 Εν τέλει όμως κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο

Διαβάστε επίσης

Η Gazprom κλείνει την κάνουλα φυσικού αερίου στην Πολωνία που αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια

Μητσοτάκης – Κάρολος: Τηλεδιάσκεψη με το Ελληνικό Συμβούλιο του οργανισμού Sustainable Markets Initiative

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους της Τουρκίας μετά την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά (Video)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:48
Exit mobile version