search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:57
MENU CLOSE

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Στο Παρίσι έγινε η πολιτική κηδεία και η αποτέφρωσή του

03.06.2022 20:47
vangelis1

Η πολιτική κηδεία και η αποτέφρωση του μεγάλου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το γεγονός έκανε γνωστό το δικηγορικό γραφείο «Ευάγγελος Καλαφάτης και Συνεργάτες» που εκπροσωπεί την οικογένεια του συνθέτη αναφέροντας τα εξής: «Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή».

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη.

vangelis_cd

Στην τελετή, παραβρέθηκαν η επί σειρά ετών σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του, μαζί με τους Ρομάν Πολάνσκι, Γιώργο Χωραφά, Λουδοβίκο των Ανωγείων, ενώ παρών ήταν επίσης ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαΐα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.

Οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε και ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Ο νευροχειρουργός Χρήστος Τέγος, η Συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός και ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και ο δικηγόρος, εκπρόσωπος επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του συνθέτη.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν εμβληματικά μουσικά κομμάτια του συνθέτη και συγκεκριμένα τα: “Light and Shadow” από το «1492», “Eternal Alexander” από το «Alexander», “One Alone” και “Love Theme” από το Blade Runner και το Prelude από το έργο «Voices».

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: Φινλανδία και Σουηδία να ξεκαθαρίσουν ότι δεν στηρίζουν την τρομοκρατία

Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός της Εσθονίας

Τσελίκ: Παράνομη η στρατιωτικοποίηση των νησιών – Να προσέχει η Ελλάδα τα λόγια της για τα δικαιώματα της Τουρκίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:55