ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:20
MENU CLOSE

Νέα καταδίκη για τον Μπιλ Κόσμπι: Ενοχος για σεξουαλική κακοποίηση έφηβης στην έπαυλη του Playboy

22.06.2022 12:57

Δικαστήριο του Λος Άντζελες έκρινε ένοχο τον Μπιλ Κόσμπι σε μια αστική υπόθεση που κίνησε η Τζούντι Χαθ, μια γυναίκα που κατέθεσε ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν εκείνη ήταν έφηβη τη δεκαετία του 1970.

Όπως αναφέρει το CNN, η Χαθ κατέθεσε για πρώτη φορά μήνυση το 2014, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Κατηγορούσε επίσης τον Κόσμπι για «πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας από πρόθεση και από αμέλεια». Η αρχική κατάθεση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το 1974 όταν η Χαθ ήταν 15 ετών, αλλά αναθεωρήθηκε αργότερα και τοποθέτησε το περιστατικό στο 1975, όταν η Χαθ ήταν 16 ετών.

Μέσω των δικηγόρων του, ο Κόσμπι, 84 ετών, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Στην καταγγελία της, η Χαθ είπε ότι συνάντησε τον Κόσμπι σε ένα πάρκο όπου εκείνος γύριζε μια ταινία. Αφού έγινε φίλος με τον Χαθ και μια φίλη της, ο Κόσμπι φέρεται να τις προσκάλεσε να τον ακολουθήσουν στο κλαμπ του τένις. Από εκεί, ισχυρίστηκε ο Χαθ, ο ηθοποιός τις κάλεσε σε ένα σπίτι όπου σέρβιρε στις νεαρές γυναίκες πολλά αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια τις πήγε στο Playboy Mansion, τη βίλα του Χιου Χέφνερ.

Η Χαθ είπε ότι, αν και ο Κόσμπι γνώριζε την ηλικία της όπως και της φίλης της, τις διέταξε να πουν ψέματα: «Αν κάποιο από τα κουνελάκια του Playboy ρωτούσε την ηλικία μας, θα έπρεπε να πούμε ότι ήμασταν 19». Η Χαθ στη συνέχεια κατέθεσε ότι ο Κόσμπι την πήγε σε ένα από τα δωμάτια της έπαυλης, στο οποίο την κακοποίησε σεξουαλικά.

Μετά την απόφαση η Χαθ είπε στους δημοσιογράφους: «Είμαι ενθουσιασμένη», έχουν περάσει τόσα χρόνια, τόσα δάκρυα»… Αυτή η υπόθεση «αποδεικνύει ότι μπορείς να τρέξεις, αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς», είπε ο Νέιθαν Γκόλντμπεργκ, δικηγόρος της Χαθ.

Από το 2005, περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση.

Αφού καταδικάστηκε για επίθεση στην Άντρεα Κόνσταντ στη Φιλαδέλφεια, ο Κόσμπι εξέτισε μόλις τρία χρόνια σε φυλακή της πολιτείας της Πενσυλβάνια προτού αποφυλακιστεί καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε την αναίρεση της ποινής του…

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Τους 950 έφτασαν οι νεκροί – 610 οι τραυματίες (photos/video)

Έλον Μασκ: Στηρίζει τον 18χρονο γιο της η πρώην γυναίκα του – «Είμαι πολύ υπερήφανη για σένα»

Κανόνες και στον τουρισμό θέτει η Ισπανία – Νέο αυστηρό πλαίσιο που βάζει τέλος στην υπερβολή

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:20
Exit mobile version