search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:25
MENU CLOSE

Ρομάν Πολάνσκι: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία για δυσφήμηση της ηθοποιού Σάρλοτ Λιούις

14.05.2024 15:45
polanski

Ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι απαλλάχθηκε σήμερα από δικαστήριο του Παρισιού, στο οποίο εκδικαζόταν η μήνυση για δυσφήμηση που είχε υποβάλει σε βάρος του η βρετανίδα ηθοποιός Σάρλοτ Λιούις.

Ο 90χρονος σκηνοθέτης, ο οποίος κατηγορείται από γυναίκες, μεταξύ των οποίων η Σάρλοτ Λιούις, για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, είχε χαρακτηρίσει «φρικτά ψεύδη» τις κατηγορίες αυτής της τελευταίας.

Οι δικαστές δεν έπρεπε να αποφανθούν αν ο Ρομάν Πολάνσκι είχε βιάσει ή όχι τη βρετανίδα ηθοποιό, αλλά μόνο αν είχε κάνει ή όχι καταχρηστική χρήση του δικαιώματός του στην ελευθερία της έκφρασης σε συνέντευξή του που είχε δημοσιευθεί το Δεκέμβριο 2019 από το περιοδικό Paris Match.

Στη συνέντευξη αυτή, ο σκηνοθέτης του «Μωρού της Ρόμαρι» είχε χαρακτηρίσει «φρικτά ψεύδη»τις κατηγορίες της ηθοποιού.

«Το πρώτο προσόν ενός καλού ψεύτη είναι η εξαιρετική μνήμη. Αναφέρουν πάντα την Σάρλοτ Λιούις στον κατάλογο των γυναικών που με κατηγορούν χωρίς ποτέ να επισημάνουν τις αντιφάσεις της», είχε προσθέσει.

Το 2010, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών, η Σάρλοτ Λιούις είχε αφηγηθεί πως είχε δεχθεί επίθεση στο πλαίσιο ενός κάστινγκ που είχε οργανωθεί στο σπίτι του Ρομάν Πολάνσκι, το 1983 στο Παρίσι, όταν ήταν 16 ετών.

Για να καταδείξουν τις «αντιφάσεις», σύμφωνα με τους ίδιους, της μηνύτριας, οι δικηγόροι του Ρομάν Πολάνσκι είχαν ξεθάψει στη διάρκεια της δίκης μια συνέντευξη που η ηθοποιός είχε δώσει το 1999 στην ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World και στην οποία εξέφραζε το θαυμασμό της για τον σκηνοθέτη, ο οποίος το 1986 της είχε εμπιστευθεί ένα ρόλο στην ταινία του «Πειρατές».

Διαβάστε επίσης:

Νόμος της ΕΕ πλέον το σύμφωνο μετανάστευσης – Τι αλλάζει

ΝΑΤΟ: «Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε με το συνταγματικό της όνομα και εκπροσωπείται στη Συμμαχία με αυτό το όνομα»

Μεσανατολικό: Ακροάσεις στο Διεθνές Δικαστήριο για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:24