search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:40
MENU CLOSE

Σκέρτσος: «Εάν καταργήσουμε τον φόρο στα καύσιμα θα έχουμε μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό» (Video)

23.06.2022 11:27
foroi new

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν προχωράει στην κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων προσπάθησε να εξηγήσει ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μείωση της φορολογίας των καυσίμων ισοδυναμεί με επιδότηση των εισαγωγών, δηλαδή των οικονομιών άλλων χωρών που παράγουν καύσιμα, και μάλιστα, με τρόπο που δεν θα είναι στοχευμένος στα πιο αδύναμα στρώματα» είπε ο κ. Σκέρτσος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η  μείωση του ΦΠΑ ή του ΕΦΚ στα καύσιμα είναι ένα οριζόντιο μέτρο που έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος (ετησίως αποφέρουν περίπου 6 δις ευρώ στα ταμεία), με εξαιρετικά αβέβαιο αποτέλεσμα για το κατά πόσο θα φτάσει τελικά στον καταναλωτή για να υποστηρίξει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

«Η μείωση της φορολογίας καυσίμων ως μέτρο κρίνεται αναποτελεσματικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος και όσοι το υποστηρίζουν θα πρέπει να εξηγήσουν ποιοι φόροι προτείνουν να αυξηθούν συμπληρωματικά» είπε ο υπουργός ενώ ανέφερε το επιχείρημα που έχουν επαναλάβει πολλά κυβερνητικά στελέχη ότι «ως οριζόντιο μέτρο θα ωφελήσει περισσότερο τους πλουσιότερους που καταναλώνουν περισσότερη βενζίνη από τους φτωχότερους για τους οποίους η διαφορά θα είναι οριακή».   

Διαβάστε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση υποβολής μέχρι τις 29 Ιουλίου

ΕΝΦΙΑ: Σε ποιους φορολογούμενους θα επιστραφούν καταβληθέντα ποσά

Εγκρίθηκε η μεγάλη επένδυση στη Σαρωνίδα ύψους 840 εκατ. ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04