ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 15:32
MENU CLOSE

Σμαραγδένια μπισκότα με τσουκνίδα

23.06.2022 06:00

Τα ασυνήθιστα αυτά μπισκότα παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα και αρωματίζονται με ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο και βανιλίνη. Παίρνουν το όμορφο σμαραγδένιο χρώμα τους από την παρεξηγημένη τσουκνίδα, που ενώ χρησιμοποιείται πολλές φορές για θεραπευτικούς και ιατρικούς σκοπούς, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η χρήση της στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.

Ανακατέψτε και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού. Στίψτε καλά μια τελευταία φορά τα φύλλα της τσουκνίδας και βάλτε τα στο μούλτι με τους κρόκους. Αλέστε τα και αδειάστε το μίγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά. Συνεχίστε ρίχνοντας το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά του μπολ. Ζυμώστε με τα χέρια σας μια μαλακή ζύμη και σχηματίστε μια μπάλα.

Εν τω μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πάρτε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια από την ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού, τοποθετήστε τα στο ταψί και πιέστε τα ελαφρά με τα χέρια σας.

Ψήστε στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!!!

Διαβάστε επίσης:

Τονοπιτάκια με ντομάτα και αυγό, στο φούρνο

Αφράτα κανελορολάκια με γεύση μηλόπιτας

Αυγά σε φωλιές μελιτζάνας

ΤΕΤΑΡΤΗ 27.08.2025 15:32
Exit mobile version