ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:47
MENU CLOSE

G7 στη Γερμανία: «Μπλόκο» και στον ρωσικό χρυσό - Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς και Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές του

26.06.2022 11:23

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού στο πλαίσιο νέων κυρώσεων που θα επιβάλουν στη Ρωσία σε απάντηση για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της G7 που αρχίζει σε λίγες ώρες στη Γερμανία.

Η απαγόρευση αυτή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ προσεχώς και θα αφορά τον πρόσφατα εξορυχθέντα ή εξευγενισμένο χρυσό. Δεν θα επηρεάσει τον χρυσό ρωσικής προέλευσης που είχε εξαχθεί προηγουμένως από τη Ρωσία, διευκρινίζει η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο Πούτιν σπαταλά τους πόρους του σε αυτόν τον ανώφελο και βάρβαρο πόλεμο. Θρέφει το εγώ του σε βάρος του ουκρανικού και του ρωσικού λαού“, πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Οφείλουμε να ‘στραγγίξουμε’ τις χρηματοδοτήσεις του καθεστώτος του Πούτιν. Αυτό κάνουμε με τους συμμάχους μας“.

Η Ρωσία είναι σημαντική χώρα παραγωγής χρυσού και οι εξαγωγές της αντιπροσώπευαν σχεδόν 15 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η απαγόρευση του χρυσού στις λονδρέζικες αγορές, που αποτελούν σημαντικό χρηματοπιστωτικό κέντρο για το εμπόριο πρώτων υλών, θα έχει “έναν τεράστιο αντίκτυπο στην ικανότητα του Πούτιν να αντλήσει κεφάλαια“, σημειώνει η βρετανική κυβέρνηση.

Αυτό θα πλήξει ιδιαιτέρως τις ρωσικές ελίτ που μπορούσαν να αγοράσουν χρυσό “για να προσπαθήσουν να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις“, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Power Pass, Fuel Pass και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Πλήρης οδηγός, προϋποθέσεις και κρίσιμες ημερομηνίες (Video)

«Shrinkflation»: Μάρκετινγκ και πληθωρισμός ορίζουν τις συσκευασίες των προϊόντων στο ράφι

Φεστιβάλ του Γκλάστονμπέρι: Εντυπωσίασε στη σκηνή ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ μαζί με τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τον Ντέιβ Γκρολ των Foo Fighters

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 21:46
Exit mobile version