search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:20
MENU CLOSE

Μπόρις Τζόνσον: «Φοβάται» ότι η Ουκρανία θα εξαναγκαστεί να συνάψει μια «κακή» ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία

25.06.2022 13:08
Boris Jhonson-new

Τον φόβο ότι η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει πιέσεις για να καταλήξει σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία που δεν θα είναι προς το συμφέρον της, λόγω των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ευρώπη, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Πάρα πολλές χώρες λένε ότι είναι ένας ευρωπαϊκός πόλεμος που είναι ανώφελος (…) και ως εκ τούτου η πίεση θα αυξηθεί για να ενθαρρυνθούν -εξαναγκαστούν, ίσως- οι Ουκρανοί σε μια κακή ειρηνευτική συμφωνία“, δήλωσε ο Τζόνσον σε ειδησεογραφικά δίκτυα από την πρωτεύουσα της Ρουάντας Κιγκάλι, όπου μετέχει σε Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας.

Ο Τζόνσον σημείωσε επίσης ότι οι συνέπειες από το αν μπορέσει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν να κάνει αυτό που θέλει στην Ουκρανία θα ήταν επικίνδυνες για τη διεθνή ασφάλεια και “μια οικονομική καταστροφή μακροπρόθεσμα“.

Η Ρωσία απέσυρε ορισμένους στρατηγούς από την Ουκρανία

Η Ρωσία απέσυρε πιθανόν ορισμένους στρατηγούς από σημαντικές θέσεις της διοίκησης στον πόλεμο στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Από τις αρχές Ιουνίου, η ανώτατη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά πιθανόν να απομάκρυνε κάποιους στρατηγούς από σημαντικές θέσεις της επιχειρησιακής διοίκησης στον πόλεμο στην Ουκρανία“, αναφέρει το υπουργείο στην καθημερινή ενημέρωσή του στο Twitter.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν χθες, Παρασκευή, εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς έπειτα από εβδομάδες σφοδρών οδομαχιών, προκειμένου να περιοριστούν περαιτέρω απώλειες και να ανασυνταχθούν.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση Παρασκευής: Οι πρωινές κόντρες, η «Γη της Ελιάς» και η Νικολούλη

Άννα Φρανκ: Το τιμητικό doodle της Google 75 χρόνια από την κυκλοφορία του πιο διάσημου ημερολογίου

Εφημερίδες: Τα σημερινά πρωτοσέλιδα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:19