search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:42
MENU CLOSE

Μάντζος: «Πόσα γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από πότε;»

06.08.2022 14:44
pasok_new

Για τις εξελίξεις μετά τη διπλή χθεσινή παραίτηση Δημητριάδη και Κοντολέοντα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ τοποθετήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τις παραιτήσεις του ΓΓ του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του έως χθες Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέντα τονίζοντας: «Παραιτήθηκε ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης το alter ego του Πρωθυπουργού, συγγενής και στενός συνεργάτης του. Το δεύτερο πρόσωπο ήταν ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, για τα μάτια του οποίου η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε μόνη της τη μείωση των τυπικών προσόντων ώστε η επιλογή του κ. Πρωθυπουργού, ο κ. Κοντολέων, να τοποθετηθεί σε αυτή τη νευραλγική θέση. Τι αποκαλύφθηκε χθες; Ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τις επικοινωνίες Έλληνα Ευρωβουλευτή μάλιστα την περίοδο -δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι αυτό- που επιχειρήθηκε να παγιδευτεί και το κινητό του κ. Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό Predator».

«Η ΕΥΠ ανήκει στο στενό πυρήνα του πολυδιαφημισμένου «επιτελικού κράτους», στο γραφείο του Πρωθυπουργού και πολιτικός προϊστάμενος της είναι ο κ. Μητσοτάκης. Όταν η ΕΥΠ προχωρά σε παρακολουθήσεις σημαινόντων προσώπων, πολιτικών, δημοσιογράφων, το ελάχιστο που πρέπει να πράξει είναι να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο», πρόσθεσε ο κ. Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ρώτησε: «Πόσα γνώριζε ο Έλληνας πρωθυπουργός και από πότε; Αυτό το καίριο ερώτημα δεν θα απαντηθεί όπως θέλει η κυβέρνηση αλλά όπως ορίζει ο Νόμος και το Σύνταγμα».

Αναφορικά με το τηλεφώνημα Γεραπετρίτη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Μάντζος σημείωσε: «Αυτή τη φορά ο κ. Γεραπετρίτης ας έρθει πλάι στον Διοικητή της ΕΥΠ και ας πει όλη την αλήθεια που δεν είπε εννέα ημέρες πριν, ενώ χθες έψαχνε με sms τον κ. Ανδρουλάκη να τον ενημερώσει για κάτι που ήταν σε γνώση της Κυβέρνησης εδώ και μέρες». 

Λοβέρδος: «Όλα στο φως» 

Σχόλιο για τις εξελίξεις έκανε με tweet του και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έγραψε: «Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει χώρος για αδιαφάνεια και βαριές σκιές. Εξεταστική Επιτροπή για τις επισυνδέσεις και όλα στο φως. Τίποτε λιγότερο».

Διαβάστε επίσης:

Δυσκολεύουν την κυβέρνηση οι γυναικοκτονίες

Και το ΚΚΕ θύμα συνακροάσεων

Ανδρέας Ξανθός: Θετικός στον κορωνοϊό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:39