ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 17:11
MENU CLOSE

Εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα

20.08.2022 08:47

Μια συνταγή για την πιο νόστιμη μανιταρόπιτα.

Για να φτιάξετε τη γέμιση, σοτάρετε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Όταν «πιουν» τα υγρά, προσθέτετε το κονιάκ και κατεβάζετε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, βάζετε το τυρί, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τα μανιτάρια. Ρίχνετε το πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατεύετε. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει, την απλώνετε πάνω στη ζύμη και ψήνετε την πίτα στους 190° C για 35΄.

Υλικά για 8 μερίδες:

Για τη βάση

2 φλιτζάνια αλεύρι

4 κουταλιές παρμεζάνα

1/2 κουταλάκι αλάτι

130 γρ. βούτυρο πα­γω­μένο (από το ψυγείο)

2 κρόκους αυγών

Λίγο πιπέρι

Για τη γέμιση

2 κουταλιές ελαιόλαδο

400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά

400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές κονιάκ

1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

3 αυγά

4-5 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο

2/3 από ένα κεσεδάκι γιαούρτι

Πιπέρι

Διαβάστε επίσης:

Μπατζίνα με κολοκυθάκι

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Εύκολο παγωτό σοκολάτα

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 17:10
Exit mobile version