search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 12:06
MENU CLOSE

Μπατζίνα με κολοκυθάκι

19.08.2022 09:34
kolokythi new

Πανεύκολη και θρεπτική πίτα όνειρο… Θα τη λατρέψουν και τα παιδιά. Εύκολη στην παρασκευή και πεντανόστιμη στη γεύση. Συνδυάζεται το καλοκαίρι με παγωμένη μπύρα

Υλικά για τη συνταγή

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 αβγά
  • 400γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια
  • 200ml. γάλα φρέσκο
  • 100ml. ελαιόλαδο
  • λίγο δυόσμο φρέσκο
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε για 20 λεπτά. Τα «στίβετε» λίγα λίγα μέσα σε μία πετσέτα, για να φύγουν όλα τους τα υγρά.

Βήμα 2

Βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ, προσθέτετε τα αβγά, 250γρ. από τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αλεύρια και το baking powder, τα ρίχνετε στο μπολ με τα κολοκυθάκια και αναμιγνύετε.

Βήμα 4

Λαδώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με καλαμποκάλευρο.

Βήμα 5

Απλώνετε με τα χέρια σας το μίγμα στο ταψί (δε πρέπει η μπατζίνα να είναι ούτε πολύ χοντρή, ούτε πολύ λεπτή).

Βήμα 6

Πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και ψήνετε την μπατζίνα για 30-35 λεπτά.

Πηγή: Olive

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 12:06