search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:37
MENU CLOSE

Κυπριακή ΑΟΖ: Η Ιταλία έστειλε πολεμικό πλοίο δίπλα στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ (Photos)

27.08.2022 08:28
kypros_fysiko aerio

Κοντά στο πλοίο-γεωτρύπανο της ΕΝΙ, στο οικόπεδο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, όπου εντοπίστηκε τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου, εμφανίζεται να πλέει το ιταλικό πλοίο Mimbelli.

Σε ανάρτηση του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στο Twitter σημειώνεται ότι «το πλοίο Mimbelli συμμετείχε στην επιχείρηση “Ασφαλής Μεσόγειος” για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, κοντά στο γεωτρύπανο Tungsten Explorer της ENI, το οποίο πρόσφατα ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Cronos-1, περίπου 90 μίλια από τις ακτές της Κύπρου».

Το υπουργείο Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει πρόσφατα πως ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της γεώτρησης στο Cronos-1, εντός του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, με την ποσότητα φυσικού αερίου στον ταμιευτήρα που ανακαλύφθηκε να υπολογίζεται σε 2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Η ιταλική εταιρία υδρογονανθράκων Eni ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της με την γαλλική TotalEnergies εντόπισε αποθέματα φυσικού αερίου 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στην περιοχή που συμπεριλαμβάνεται στην άδεια για γεωτρήσεις που έχουν λάβει οι δυο εταιρίες.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναρτήσεις του ιταλικού ναυτικού, το πλοίο Mimbelli είχε σταθμεύσει πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου απέπλευσε την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Αργεντινή: Κατασχέθηκε πάνω από 1,6 τόνος κοκαΐνης – Ήταν κρυμμένη σε σακιά με ζωοτροφές (Video)

Γυναικοκτονίες: Δραματική αύξηση κατά 20% στη Γαλλία και κατά 16% στην Ιταλία

Χειμώνας στην Ευρώπη: Φαγητό ή θέρμανση – Το δίλημμα για την ενεργειακή φτώχεια που έρχεται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:36