search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:07
MENU CLOSE

Ο προγραμματικός σουρεαλισμός της ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2249
29/9/2022
02.10.2022 09:07
ert_new

Ως κανονική κατάσταση δεν μπορεί να τη θεωρήσει κάποιος. Ούτε βεβαίως ως τάση. Όμως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Και μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει στην ΕΡΤ1.

Δείτε. Έγινε με τα πολλά γνωστό ότι το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, εκτός από μεσημεριανάδικο, θα έχει και πρωινάδικο. Στο συλλογικό υποσυνείδητο – και συνειδητό – ο νεολογισμός σημαίνει εκπομπή τουρλού (ενημέρωση – ψυχαγωγία ή και το αντίστροφο) εκεί περί τις 10 το πρωί και έως τις12 το μεσημέρι, άντε 1 το πολύ.

Η ΕΡΤ λοιπόν πριν από λίγο καιρό ενημέρωνε ότι θα λανσάρει συντόμως την καθημερινή πρωινή εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά που θα προβαλλόταν 10.00 με 12.00.

Είχε οργανωθεί και ανάλογη επικοινωνιακή εκστρατεία, σχετικό τρέιλερ γυρισμένο στον αύλειο χώρο του Ραδιομεγάρου στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε και η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων Αντριάνα Παρασκευοπούλου κ.λπ. κ.λπ.

Το μεσημέρι της Δευτέρας που μάς πέρασε – ποιος ξέρει τί συνέβη – η ΕΡΤ ενημέρωσε ότι το πρωινάδικο της ΕΡΤ1 θα μεταδίδεται μεσημεριάτικα.

Πιο συγκεκριμένα θα βγαίνει στον αέρα 1.00 – 3.00 με πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου. Στο οπτικό υλικό, με το σήμα και το λογότυπο κάτω από τον τίτλο και την ώρα προβολής, προστέθηκε και η λέξη «την μεσημβρίαν». Καλό το αυτοτρολάρισμα, αλλά…

Με την αλλαγή στα πλάνα μένει «ανοιχτό» το δίωρο 10.00 – 12.00. Ενδεχομένως στην ΕΡΤ να διαφοροποίησαν την αρχική απόφαση που ήθελε το σύνολο στις ενημέρωσης να κατευθύνεται στο ΕΡΤNews και τον μετασχηματισμό στις ΕΡΤ1 σε πολυσυλλεκτικό κανάλι. Κι αυτό να υπαγορεύτηκε από την ετυμηγορία των τηλεθεατών.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στις Nielsen η πρωινή ενημερωτική ζώνη στις ΕΡΤ1- κοινή με του ΕΡΤNews έως στις 13.00 έχει την καλύτερη απόδοση στο σύνολο του προγράμματος του σταθμού. Το μερίδιο κυμαίνεται μεταξύ 10% και 15%. Δεν το λες και λίγο. Χώρια που διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό που σε εκείνο το διάστημα ο σουσουδισμός των πρωινάδικων στα άλλα κανάλια είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Ό,τι είναι να γίνει θα φανεί.

Εν τω μεταξύ, είναι η Τρίτη φορά που σε εκπομπή στις ΕΡΤ καταλύεται η σύμβαση ανάμεσα σε τίτλο και ώρα μετάδοσης.

Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν η πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή «Από στις έξι» που παρουσίαζαν οι Γιώργος Πιτταράς – Δημήτρης Κοτταρίδης από μια στιγμή κι έπειτα άρχιζε στις 05.30. Αλλά και το τοκ σόου πολιτικής επικαιρότητας «10», αν θυμάστε, με την Όλγα Τρέμη στις 22.00 που έβγαινε στον αέρα βρέθηκε να μεταδίδεται στις 20.40!

Διαβάστε επίσης:

Οι τίτλοι των Πρωτοσέλιδων των Κυριακάτικων εφημερίδων (Video)

Νίκος Μάνεσης: «Παίρνω σύνταξη… σε άλλο κανάλι» (Video)

Γιώργος Λιανός: Το All Star Survivor θα έχει ενδιαφέρον και αγωνιστικά και “εξωαγωνιστικά” (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:02