Μεσογειακή διατροφή - Ανατροπή από σουηδική έρευνα: Δεν μειώνει τον κίνδυνο άνοιας
Στην διαπίστωση πως η μεσογειακή διατροφή δεν μειώνει τον κίνδυνο άνοιας κατέληξε μια σουηδική έρευνα.
«Προηγούμενες μελέτες σχετικά με την επίδραση της διατροφής στον κίνδυνο για άνοια είχαν δώσει ανάμικτα αποτελέσματα. Μολονότι η έρευνα μας δεν αποκλείει μια πιθανή συσχέτιση διατροφής και άνοιας, δεν βρήκαμε τέτοια σχέση παρά την μεγάλη χρονική διάρκεια της παρακολούθησης», δήλωσε η δρ Γκλανς.
Η μεσογειακή διατροφή, η οποία έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά και γενικότερα για την υγεία του σώματος, περιλαμβάνει πολλά λαχανικά, όσπρια, φρούτα, ψάρια, ελαιόλαδο και φυτικά λίπη, καθώς επίσης λίγα γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα και κορεσμένα λιπαρά οξέα.
Διαβάστε επίσης:
«Το παιχνίδι της ασφυξίας»: Τι παθαίνει το σώμα μας όταν δεν αναπνέουμε
Στρες: Η θεραπευτική κίνηση που ηρεμεί το μυαλό και βελτιώνει την ψυχική υγεία