search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:28
MENU CLOSE

Το «παιδομάζωμα» δυτικών πιλότων από την Κίνα – Πληρώνουν χρυσάφι για να εκπαιδεύσουν την αεροπορία τους

18.10.2022 13:03
china_j20_new

Ετήσιο συμβόλαιο ύψους 250.000 λιρών προσφέρουν οι Κινέζοι σε Βρετανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών για να εκπαιδεύσουν Κινέζους πιλότους για τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν οι δυτικοί συνάδελφοί τους.

Σύμφωνα με τη DailyMail περίπου 30 Βρετανοί έχουν υπογράψει τέτοια συμβόλαια και έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Κίνα.

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν το «brain drain, παρότι τίθεται ζήτημα δυνητικής απειλής για την εθνική ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει σε Βρετανούς στρατιωτικούς να συνάπτουν τέτοια συμβόλαια.

Πηγές τις οποίες επικαλείται η DailyMail αναφέρουν ότι μεσάζοντες πλησίασαν κι άλλους πιλότους της RAF προσπαθώντας να τους δελεάσουν, αλλά οι πιλότοι απέρριψαν τις προσφορές.

Από δυτικούς αξιωματούχους έγινε γνωστό ότι κι άλλες δυτικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα και αναζητούνται τρόποι για να αντιμετωπιστεί. Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι οι Κινέζοι έχουν βάλει μεσάζοντες για να δελεάσουν πιλότους από την Αυστραλία και τον Καναδά, προσφέροντας τεράστιες αμοιβές.

Η Κίνα έχει βάλει στόχο να εξελιχθεί σε στρατιωτική υπερδύναμη μέχρι το 2049 και έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων με τη ναυπήγηση αεροπλανοφόρων και την κατασκευή νέων αεροσκαφών τεχνολογίας stealth.

Οι χερσαίες δυνάμεις της Κίνας έχουν 915.000 στρατιώτες και η πολεμική αεροπορία – που είναι η τρίτη στον  κόσμο – προσωπικό 400.000 ατόμων. Η Κίνα διαθέτει 2.000 πολεμικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων είναι τα τελευταίας γενιάς stealth J-20, τα οποία έχουν εντυπωσιάσει τους δυτικούς ειδικούς.

Η Κίνα διαθέτει επίσης τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, που περιλαμβάνει 360 πλοία και τρία αεροπλανοφόρα.

Οι δυτικοί αντιμετωπίζουν ως δυνητική απειλή την κινεζική τακτική για την πρόσληψη Βρετανών πιλότων που  εκπαιδεύουν κινέζους συναδέλφους τους στις τακτικές της δυτικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς «ενισχύουν την γνώση και τις δυνατότητες που έχει η Κίνα».

Αξιωματούχος δήλωσε στη DailyMail ότι αυτό που μπορούν να κάνει η βρετανική κυβέρνηση είναι να «υπενθυμίζει στο προσωπικό την υποχρέωση να προστατεύουν τις ευαίσθητες πληροφορίες που αποκτούν κατά την εργασία τους», αλλά πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν νομικά εργαλεία… και χρειάζονται αποτρεπτικές ενέργειες».

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν μία ιδιωτική αεροπορική ακαδημία στη Νότια Αφρική που ενεργεί ως μεσολαβητής για να προσεγγίζει πιλότους της RAF για λογαριασμό του Πεκίνου. Η ακαδημία αυτή έχει κάνει προτάσεις σε πιλότους αεροσκαφών Typhoon, Jaguar και Tornado, όπως και σε πιλότους βρετανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων, προσφέροντας υψηλά συμβόλαια για να αναλάβουν ρόλο συμβούλων των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο πρώην αξιωματικός της βρετανικής αμυντικής αντικατασκοπείας, Φίλιπ Ίνγκραμ δήλωσε ότι «είναι θέμα  δυνητικής μαζικής αντικατασκοπείας. Οι Κινέζοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε τεχνική για να κατανοήσουν λεπτομερώς τις βρετανικές τακτικές και τις τακτικές των συμμάχων και τις τεχνολογίες των στρατιωτικών αεροσκαφών».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Ένας νεκρός στο Νικολάεφ (Videos)

Σπάνιο φαινόμενο στην Καλιφόρνια: Φωτογράφος απαθανάτισε ένα λευκό ουράνιο τόξο (video)

Παρίσι: Δίωξη για ανθρωποκτονία και βιασμό σε 24χρονη για τη φρικτή δολοφονία της Λόλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:28