search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Kanye West: Η αποκαθήλωση του διάσημου ράπερ – Το ντόμινο των ακυρώσεων των συνεργασιών του με μεγάλες εταιρείες (photos/videos)

31.10.2022 17:02
kanye_west3110_new

O Kanye West, που εδώ και ένα χρόνο άλλαξε επίσημα το όνομά του σε «Ye», μετά από μια σειρά αντί-σημιτικών δηλώσεων και προκλητικών πολιτικών μηνυμάτων, αντιμετωπίζει έναν άνευ προηγουμένου εμπορικό αποκλεισμό.

Συγκεκριμένα, ο διάσημος ράπερ έκανε δηλώσεις για τον παραγωγό Sean «Diddy» Combs, λέγοντας ότι: «Ελέγχεται από τους Εβραίους». Επίσης τον περασμένο μήνα ο Kanye West εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, φορώντας (αυτός και πολλά μοντέλα του) το διάσημο πλέον μπλουζάκι που έγραφε: «White Lives Matter», κάνοντας μια φτηνή, αλλά καθόλου αφελή παράφραση του μηνύματος «Black Lives Matter» με το οποίο ζητούν επιτέλους δικαιοσύνη οι Αφρό-Αμερικανοί για τα εκατοντάδες θύματα της αστυνομικής βίας που έχει ρατσιστικό πρόσημο.

Όλα αυτά τα πολιτικά απαράδεκτα σχόλια του ράπερ, είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπούν πολλές εμπορικές συνεργασίες του με κολοσσιαίες εταιρείες μόδας. Η εταιρεία Adidas που κατασκεύαζε και διακινούσε τα αθλητικά παπούτσια «Yeezy» του Kanye West, διέκοψε τη συνεργασία μαζί του, με αποτέλεσμα το περιοδικό Forbes να αφαιρέσει το όνομα του ράπερ από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων. Η δημοφιλής εταιρεία ρούχων Gap Inc. διέκοψε επίσης τη συνεργασία μαζί του και απέσυρε τα προϊόντα «Yeezy Gap» από τις προθήκες των καταστημάτων της. Ο οίκος μόδας Balenciaga Paris διέκοψε τη συνεργασία μαζί του, ενώ το ίδιο έπραξε και το διεθνές πρακτορείο CAA που προωθούσε την καριέρα του. Σε διακοπή της συνεργασίας προχώρησε και η τράπεζα JP Morgan.

Η δυσαρέσκεια είναι τέτοια που ακόμη κι ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με θέμα τη ζωή του, μένει κλειδωμένο σε κάποιο ράφι και δεν θα παιχτεί. Ακόμη και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της «Μαντάμ Τισό», στο Λονδίνο, απέσυρε το κέρινο ομοίωμα του ράπερ από την έκθεσή του. Τέλος, ο Kanye West, έχει απαγόρευση να στέλνει μηνύματα, να σχολιάζει και να «ποστάρει» στο Instagram, ενώ κλειδώθηκε και ο λογαριασμός του στο Twitter. Ο Kanye West, εξοργισμένος δήλωσε ότι θα αγοράσει τη δικτυακή πλατφόρμα Parler, για να συνεχίσει να εκφράζει τις απόψεις του.

«Πόρτα» από την εταιρεία Skechers

Ο Kanye West πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε απρόοπτα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αθλητικών παπουτσιών Skechers, στο Λος Άντζελες, προκειμένου να προτείνει μια συνεργασία. Οι υπάλληλοι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, και τελικά τα στελέχη της εταιρείας αρνήθηκαν να συζητήσουν μαζί του και τον συνόδευσαν στην έξοδο, επειδή:

«Εμφανίστηκε στα κεντρικά της εταιρείας χωρίς ραντεβού, και είχε αρχίσει να κινηματογραφεί χωρίς να έχει πάρει άδεια».    

Το επεισόδιο αυτό, σατιρίστηκε από την κωμική εκπομπή Saturday Night Live (SNL), η οποία καυτηρίασε το περιστατικό με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Συγκεκριμένα η κωμική ηθοποιός Σέσιλι Στρονγκ υποδυόμενη κάποιο διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, έκανε ένα ψεύτικο διαφημιστικό, δηλώνοντας ότι:

«Εμείς στην εταιρεία Skechers, για δύο πράγματα είμαστε περήφανοι: Κάνουμε στυλάτα, άνετα αθλητικά παπούτσια σε προσιτές τιμές, και έχουμε μηδενική ανοχή στον αντί-σημιτισμό. Νιώθουμε ντροπή για τις δηλώσεις του Kanye West, και ορκιστήκαμε να μην συνεργαστούμε μαζί του σε καμία περίπτωση».

Η κωμικός Σέσιλι Στρονγκ, έκλεισε τις δηλώσεις της, συμπληρώνοντας: «Πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε, ότι απ’ όλες τις εταιρείες στις οποίες θα μπορούσε να απευθυνθεί για να απορριφθεί, ο Kanye West διάλεξε την εταιρεία Skechers!».

Τη σκυτάλη πήρε ο κωμικός Μπόουεν Γιανγκ, ο οποίος υποδυόμενος κάποιον εργαζόμενο της Skechers, είπε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που διώξαμε αμέσως τον Kanye West! Εξ’ άλλου πως θα ονομαζόταν το παπούτσι “Yeezy” αν το έβγαζε σε συνεργασία με την Skechers, “Skeezy”; Πάντως, φαντάζεστε τα πρωτοσέλιδα αν αυτό γινόταν δύο χρόνια πριν; “Η Skechers σνομπάρει τον Kanye West!”».

Διαταραχή και μεγαλομανία

Πέρα όμως από την πλάκα, ο Kanye West διαγνώστηκε, το 2017, ότι πάσχει από διπολική διαταραχή. Ταυτόχρονα, όμως, στήριξε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και εμφανιζόταν συχνά φορώντας το καπελάκι «Make America Great Again» (MAGA), ενώ δήλωσε ότι θέλει να πάρει το χρίσμα για να διεκδικήσει το δικαίωμα να κατέβει και ο ίδιος για πρόεδρος της Αμερικής.

Οι εμφανίσεις του στο Tucker Carlson’s Fox News, ξεχείλιζαν από σχόλια για τους «Εβραίους» και το «χρήμα», αναπαράγοντας μια απαράδεκτη ρητορική μίσους.

Η οργάνωση «Southern Poverty Law Center», η οποία ειδικεύεται στο να ανακαλύπτει και να ξεσκεπάζει διάφορες «ομάδες μίσους» (hate groups), αποκάλυψε ότι το «White Lives Matter» είναι μια ομάδα νέο-Ναζί, ένα καινούριο ναζιστικό μόρφωμα. Μάλιστα αυτή η ομάδα -με αρχηγό κάποιον Τζον Μιναντέο- ανάρτησε πανό που υποστήριζε τον Kanye West. Το πανό έγραφε «Kanye Is Right About The Jews» και αναρτήθηκε στην αερογέφυρα του πολυσύχναστου «405 Highway», στο Λος Άντζελες.

Τελικά, η επιπολαιότητα του Kanye West, ή η προσπάθειά του να κάνει εντύπωση δεν πρόκειται να δικαιολογηθούν εύκολα λόγω της διπολικής του διαταραχής.

Ο Άρι Εμάνιουελ πρόεδρος της ψυχαγωγικής και ψηφιακής εταιρείας «Endeavor», δήλωσε στους Financial Times:

«Καμία ψυχική και νοητική διαταραχή δεν δικαιολογεί το ρατσισμό, το μίσος ή τον αντί-σημιτισμό. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διαιωνίζουν τις ιδεολογίες του μίσους. Μερικοί συμπολίτες μας το αντιμετωπίζουν με κάποια ελαφρότητα, πιστεύοντας ότι πρόκειται απλώς για “λόγια”. Εγώ, όμως, ξέρω ότι τα “λόγια του μίσους” εύκολα μετατρέπονται σε “πράξεις μίσους”».

Ο Kanye West, στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει, έθεσε τον εαυτό του στο περιθώριο. Το ενημερωμένο περιοδικό Forbes έγραψε ότι ο Kanye West με τη διάλυση της συνεργασίας του με την Adidas, έχασε τα ¾ της εμπορικής του αξίας, και ίσως τους επόμενους μήνες να βιώσει μια οικονομική κρίση. Μένουν βέβαια τα δικαιώματα της μουσικής του, καθώς οι δίσκοι του γίνονται αμέσως πλατινένιοι, αλλά έχει και ο ίδιος πολύ μεγάλα έξοδα λόγω του τρόπου ζωής του. Τα πράγματα ακούγονται δυσοίωνα, και ίσως αυτοί που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον, θα έπρεπε να τον προστατεύσουν με κάποιον τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Γλαβίνας στο topontiki.gr: «Καθεστωτική η νοοτροπία της κυβέρνησης – Θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο»

Bugatti: Η αυτοκρατορία της κομψότητας για την… ελίτ (Photos/Videos)

Βαγγέλης Δούβαλης στο topontiki.gr: «Το μεγαλύτερό μου όνειρο ήταν που γνώρισα τον Μάνο Χατζιδάκι» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42