search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:08
MENU CLOSE

Βαγγέλης Δούβαλης στο topontiki.gr: «Το μεγαλύτερό μου όνειρο ήταν που γνώρισα τον Μάνο Χατζιδάκι» (Photos)

25.10.2022 06:00
voudalis_new

Ο Βαγγέλης Δούβαλης είναι ένας άνθρωπος της μουσικής. Ξεκίνησε το ταξίδι του από την Καλαμάτα με προορισμό την Αθήνα και το Εθνικό Ωδείο.

Παράλληλα, εμφανίστηκε σε πολλές μουσικές σκηνές και συνεργάστηκε με την Λίτσα Διαμάντη, την Πίτσα Παπαδοπούλου, την Κωνσταντίνα, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, την Γιώτα Νέγκα τον Γιώργο Μαργαρίτη, τη ρεμπέτισσα Μαριώ και την ορχήστρα Έμμετρον και πολλούς ακόμη.

Μέσα από τη μουσική και το τραγούδι του έχει γνωρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, ενώ δεν σταματά να εξελίσσεται και να αναζητά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κ. Δούβαλης μας μίλησε για την καριέρα του, τη μουσική του διαδρομή, τις συνεργασίες του, αλλά και το σήμερα.

Αναλυτικά τι μας είπε:

1) Κύριε Δούβαλη αρχικά σας ευχαριστούμε που δεχθήκατε την πρόσκληση. Βρίσκεστε πολλά χρόνια στον χώρο της μουσικής. Σε ποια ηλικία θυμάστε την πρώτη σας επαφή;

Την πρώτη επαφή την ειχα από τη βυζαντινή μουσική, το Δημοτικό τραγούδι και από τα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια που άκουγα από το ραδιόφωνο. Επίσης, ο ήχος απο τα χάλκινα όργανα που έβγαινε απο την φιλαρμονική της πόλης μου. Όλα αυτά μου δημιουργούσαν μια μαγική ατμόσφαιρα που ήθελα και εγώ να μπορώ να συμμετέχω.

2) Ως άνθρωπος της μουσικής, προτιμάτε να γράφετε στίχους ή να ερμηνεύετε;

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να έχω γράψει ένα τραγούδι που να έχει την αλήθεια, δηλαδή να ξεπερνά πάντα το χρόνο και όταν θα λέγεται να ειναι διαχρονικό, άρα αληθινό. Και φυσικά όταν το τραγουδάς να το πιστεύεις.

3) Θυμάστε την πρώτη μεγάλη σας συνεργασία; Όλα αυτά τα χρόνια έχετε συνεργαστεί με πληθώρα καλλιτεχνών και δημιουργών.

Η κάθε μια συνεργασία ήταν μια σχολή για εμένα. Πάντα έβλεπα και βλέπω με θετική μάτια μια συνεργασία. Φυσικά έπρεπε να είχε και καλό μουσικό αποτέλεσμα γιατί αυτός είναι ο στόχος των συνεργασιών. Πέρασα υπέροχα με όλες.

4) Θυμάστε σε πόσες δισκογραφικές δουλειές έχετε συμμετάσχει;

Τα τραγούδια για βραδινούς δεκτές ήταν η πρώτη μου επαφή με το να γράψω τη φωνή μου σε cd και αυτό το χρωστάω στον Φίλιππο Περιστέρη όπου ακολούθησαν και άλλες δουλειές μαζί του, μέχρι που ήρθε το Κυριακοδρόμιο και εκεί με έφερε σε επαφή με τον ποιητή Μιχάλη Μπουρμπουλή. Και από εκεί ακολούθησαν και οι δικές μου προσπάθειες να υπάρχω στον χώρο σαν τραγουδοποιός που πάντα ήθελα. Η Αφροδίτη Μάνου, η Κωνσταντίνα και η Ρεμπέτισσα Μαριώ έχουν πει τραγούδια μου.

5) Πόσο έχει αλλάξει η μουσική τα τελευταία χρόνια; Μήπως έχει χαθεί η ποιότητα;

Η μουσική παραμένει πάντα μουσική, δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει είναι η ποιότητα και η δύναμη που έχει αυτός που την παράγει.

6) Στη μέχρι τώρα πορεία σας τι έχετε απολαύσει περισσότερο;

Έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές. Έχω ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό
κάνοντας πολλές φιλίες μέσω της μουσικής που είναι ένα όμορφο ταξίδι ζωής.

7) Πού σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο; Πείτε μας τα σχέδιά σας για το μέλλον.

Θα κάνω κάποιες μουσικές παράστασης σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και φυσικά και σε μουσικές σκηνές εκτός Αθηνών. Με τραγούδια δικά μου, αλλά και μεγάλων συνθετών και ποιητών που κοσμούν το μουσικό μας κόσμο.

8) Υπάρχει κάποιο όνειρό σας που δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη;

Το μεγαλύτερο ας πούμε όνειρο ήταν που γνώρισα τον Μανό Χατζιδακι. Και με έβαλε στο μουσικό του Σύμπαν. Του είμαι ευγνώμων.

Διαβάστε επίσης:

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Ψυχολόγος εξηγεί στο topontiki.gr πώς να «διαβάσουμε» τα συμπτώματα στα παιδιά

Ξεκαλάκης στο topontiki.gr: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι Κεντρώος – Η πολιτική αυτονομία, προϋπόθεση για την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ»

Τεκίλα: Η νέα ενασχόληση των super stars – Οι πλούσιοι και διάσημοι του εθνικού ποτού του Μεξικού (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44