search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:19
MENU CLOSE

EΡΤ: Αφιέρωμα στα 97 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι

24.10.2022 09:45
manos new

Την 97η επέτειο γέννησης ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικούς του 20ού αιώνα, του Μάνου Χατζιδάκι, γιορτάζει από χθες το Αρχείο της ΕΡΤ.

Μέσα από το ert.gr και τη σελίδα του στο Facebook, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα της εκπομπής «20ος αιώνας-Επιλογές», παραγωγής 1999, στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Εκεί, όπως διαβάζουμε και στο e-tetradio.gr προβάλλονται αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και από συναυλίες δικές του και της Ορχήστρας των Χρωμάτων, που ο ίδιος ίδρυσε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάνος Χατζιδάκις είχε στενή σχέση με την ΕΡΤ αφού ήταν διευθυντής για μεγάλο διάστημα στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Υπό την διεύθυνση του, το δεύτερο μισό της δεκατίας του ’70 ένας δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός, προσανατολισμένος στην κλασική μουσική, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα ζωντανό και δημοφιλή πυρήνα πολιτισμού.

Με ιστορικές εκπομπές όπως τα «Σχόλια του Τρίτου» και η «Λιλιπούπολη», με σπουδαίες εκδηλώσεις μουσικής και πολιτισμού, με σημαντικούς καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων ως παραγωγούς εκπομπών στους ραδιοθαλάμους του, το ραδιοφωνικό Τρίτο Πρόγραμμα στα χρόνια του Μάνου Χατζιδάκι (1975-1981) ξεχώρισε για την ποιότητα και την ευρύτερη πολιτιστική επιρροή του.

Διαβάστε επίσης

Καθημερινή εναντίον Βορίδη και Κικίλια

Η μαχη της τηλεθέασης: Τι είδε ο κόσμος το Σάββατο

Τσαλίκης: «Τα βάζει» με το ζεύγος Γκουντάρα για το «Big Brother» και τους συγκρίνει με τον… Ξανθόπουλο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:19