search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:31
MENU CLOSE

Έλον Μασκ: Πετάει στο δρόμο τους μισούς εργαζόμενους στο Twitter – «Άμεση η ανάγκη για περικοπές» (video)

03.11.2022 11:39
musk0311_new

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει τους μισούς εργαζόμενους στο Twitter, με πρόσχημα την ανάγκη να γίνουν περικοπές λειτουργικού κόστους της εταιρίας, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση στην εταιρία, όπως γράφει ο Bloomberg.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter αναμένεται να ενημερώσει το προσωπικό την Παρασκευή (4/11) και παράλληλα θα ανακοινώσει την αναθεώρηση της υφιστάμενης πολιτικής, που επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως εργασία και θα απαιτήσει από τους εργαζόμενους που θα μείνουν στην εταιρία να προσέρχονται στα γραφεία τους.

Το θέμα χειρίζεται ο Μασκ και μια μικρή ομάδα συμβούλων του, οι οποίοι εξετάζουν διάφορα σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας. Αν και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις οι πηγές τις οποίες επικαλείται ο Bloomberg, αλλά και ο Guardian, αναφέρουν ότι θα απολυθούν οι 3.800 από τους 7.500 εργαζόμενους στο Twitter.

Το ζήτημα που προκύπτει όμως είναι ότι υπάρχει μία τάση να εγκαταλείπουν «την φωλιά» κορυφαία στελέχη της εταιρίας και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν άμεσα, ενώ κάποιοι αναλυτές της αγοράς λένε ότι ο Έλον Μασκ «ανοίγει τις πύλες του φράγματος» και αναρωτιούνται κατά πόσο η «φωλιά» θα αντέξει και δεν θα παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Ο Μασκ υποστηρίζει ότι είναι άμεση ανάγκη να περικοπούν τα κόστη της εταιρίας, την οποία -όπως λέει- την απέκτησε υπερκοστολογημένη

Ο Μασκ συμφώνησε να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή τον Απρίλιο, αλλά στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει πίσω ισχυριζόμενος ότι η εταιρία του είχε δώσει ψευδή στοιχεία για τους πραγματικούς λογαριασμούς χρηστών. Η εταιρία έκανε μήνυση στον Μασκ αξιώνοντας να ολοκληρώσει την συμφωνία εξαγοράς και στη συνέχεια ο Μασκ δέχθηκε να κλείσει η συμφωνία με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί αρχικά.

Από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του Μασκ στη εταιρία παρατηρήθηκε ένα κύμα φυγής ανώτατων στελεχών και ο ίδιος έδωσε στον εαυτό του τον τίτλο του «Chief Twit», διαλύοντας το διοικητικό συμβούλιο και αναλαμβάνοντας -προσωρινά , όπως διευκρίνισε- τον ρόλο του γενικού διευθυντή.

Διαβάστε επίσης:

Νέο αποκαλυπτικό βιβλίο για τον Κάρολο – Οι ομηρικοί καβγάδες με την Νταϊάνα – «Δεν θα γίνεις ποτέ βασιλιάς!»

Ουκρανία: Πρόβα τζενεράλε για μια νέα γενιά φτηνών όπλων η επίθεση στη Σεβαστούπολη (Photos/Videos)

«Ξέφυγε» ο Ερντογάν: Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19