search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:18
MENU CLOSE

Σαρλίζ Θερόν: Σάλος με τις δηλώσεις της για την μητρική της γλώσσα – «Δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς»

19.11.2022 08:20
Charliz Theron_new

Σφοδρή κριτική δέχεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν, καθώς σε συνέντευξή της, ανέφερε πως η μητρική της γλώσσα (είναι γεννημένη στη Νότια Αφρική), τα «Afrikaans» είναι μια γλώσσα που «πεθαίνει».

Η σταρ του «Monster» και του «Tully» κατέθεσε αυτή την άποψη στο podcast «Smartless», ωστόσο δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά των ακροατών με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η 47χρονη Σαρλίζ Θερόν αποκάλυψε ότι έμαθε να μιλά άπταιστα αγγλικά, όταν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 19 της χρόνια, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν περίπου «44 άτομα που μιλάνε ακόμα» τα Afrikaans.

«Είναι σίγουρα μια γλώσσα που πεθαίνει, δεν είναι μια πολύ χρήσιμη γλώσσα», είπε στους οικοδεσπότες Jason Bateman, Sean Hayes και Will Arnett.

Οι δηλώσεις της πυροδότησαν ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Νότια Αφρική. Κάποιοι την χαρακτήρισαν κακώς ενημερωμένη, άλλοι πάλι συμφώνησαν ότι τα Afrikaans είναι μια «νεκρή γλώσσα».

«Η Σαρλίζ Θερόν είναι μία θρύλος. Πράγματι τα Afrikaans είναι μια νεκρή γλώσσα. Ανήκει στο παρελθόν. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε κάποτε για την καταπίεση των Αφρικανών» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Αυτή η δήλωση έγινε για να κατευνάσει το Χόλιγουντ. Δεν συμφωνώ μαζί της. Όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες γλώσσες, η γλώσσα Afrikaans πρέπει να διατηρηθεί».

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Το χρονικό των καταγγελιών και το πρόσωπο που «φωτογραφίζεται» – Πού στρέφονται οι έρευνες (Video)

Οι τίτλοι από τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου (Video)

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:07