search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:48
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Ariel: Ζημιές, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος στη Θεσσαλονίκη – Κλειστά σχολεία στην Πιερία (videos)

01.12.2022 09:49
ptosidentrou_new

Επί ποδός βρίσκονται η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία, τα κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της κακοκαιρίας «Ariel», η οποία είναι σε εξέλιξη.

Από τους έντονους ανέμους και τη βροχόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκετές πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες στην πόλη, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.

Ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο, έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του έντονου κυκλοφοριακού που επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον τόπο επέμβασης που έχουν κληθεί από τους πολίτες.

Διακοπές ρεύματος στον νομό Θεσσαλονίκης

Η κακοκαιρία «Άριελ» προκάλεσε επίσης προβλήματα ηλεκτροδότησης περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των Δήμων Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Θέρμης, ενώ στα σημεία αυτά βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών. Στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της διακοπής ρεύματος, σημειώθηκαν και προβλήματα υδροδότησης.

Κλειστά σχολεία στην Πιερία

Επιπλέον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον δήμο Κατερίνης.

Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.

Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία ανηλίκου για ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος (video)

Συγκινεί το μήνυμα της μητέρας της Έμμας στη λήπτρια καρδιάς: «Μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί» (video)

Missing Alert στη Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 57χρονος από την περιοχή Χαριλάου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:39