search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:57
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που άνοιξε τον χορό των καταγγελιών

01.12.2022 17:45
pater-antonios-1-new

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στις Εισαγγελείς Ανηλίκων που ερευνούν την υπόθεση της Κιβωτού ο 19χρονος που έχει καταγγείλει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ενόσω ήταν φιλοξενούμενος σε δομή του ΜΚΟ.

Ο 19χρονος σήμερα καταγγέλων είναι ο πρώτος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό που έχει καταγγείλει ηγετικό στέλεχος του ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίηση που, όπως αναφέρει, έχει υποστεί πριν ενηλικιωθεί.

Κατάθεση στις δύο εισαγγελείς ανηλίκων έδωσε και ακόμη ένας πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού ο οποίος πλέον δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Ο μάρτυρας φέρεται να ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση όσο διέμενε σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ.

Εντωμεταξύ, αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε στο Mega, πρώην υπαλληλος δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στα φιλοξενούμενα παιδιά. Πρόκειται για την πρώην εργαζόμενη, στην οποία φίλος του 19χρονου θύματος, είχε εκμυστηρευτεί την ασέλγεια του φίλου του από ιδρυτικό στέλεχος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ίδια, μόλις έμαθε για την κακοποίηση του παιδιού, κινήθηκε νομικά. «Ήμουν ήδη απομακρυσμένη από τη δομή της Καλαμάτας όταν με πλησίασε φίλος του 19χρονου, ο οποίος δεν ήταν πλέον στη δομή καθώς ενηλικιώθηκε και μου μίλησε για την κακοποίηση. Αυτό έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Γνώριζε πως είχα πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά για αυτό με εμπιστεύτηκε» αναφέρει.

Στη συνέχεια, όπως λέει η πρώην εργαζόμενη, μαζί με ακόμη δύο παιδαγωγούς προσέγγισαν δικηγόρο για να τους συμβουλέψει πώς να κινηθούν. «Λίγο αργότερα ο ένας παιδαγωγός από εμάς απομακρύνθηκε εκδικητικά από την ίδια τη δομή, ενώ ο άλλος παραιτήθηκε» αποκαλύπτει η ίδια.

Μάλιστα, τονίζει πως και οι ίδιοι είχαν παρατηρήσει ορισμένα πράγματα που δεν τους άρεσαν. «Η “εργασιοθεραπεία” δεν ήταν ποτέ “εργασιοθεραπεία”. Η απομόνωση στη δομή της Καλαμάτας δεν υπήρξε ποτέ επειδή ήμασταν εμείς με τα παιδιά και προσπαθούσαμε να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν επιτρέπαμε να υπάρχουν συνέπειες, κάναμε τα “στραβά μάτια”» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη της δομής.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: 4 στους 10 Έλληνες πιστεύουν στο μάτι και στη μαγεία – Τι ισχύει παγκοσμίως (Χάρτης)

Πτώση βράχων στην Αθηνών – Κορίνθου: Άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό

Δίκη για το Μάτι: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31