search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:42
MENU CLOSE

Άκης Τσελέντης: «Περιμένουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία – Θα διαρκέσει μήνες» (Video)

16.12.2022 10:55
tselentis_new

Στις επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις της νότιας Εύβοιας αναφέρθηκε ο σεισμολογος Ακης Τσελέντης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάϊ. Ήταν καθησυχαστικός, ωστόσο επανέλαβε τις ανησυχίες του για ενδεχόμενο νέο σεισμό απο την περιοχή των Αλκυονίδων

«Κατά πάσα πιθανότητα δεν περιμένουμε νέο σεισμό από τη νότια Εύβοια. Αναμένουμε όμως πλουσία μετασειμική ακολουθία» είπε και συμπλήρωσε: «Η οποία βέβαια είναι σε μια περιοχή που δεν την ξέραμε. Είναι αντιστοιχες περιπτώσεις με την Ελασσόνα που είχαμε εάν ρήγμα που δεν το ξέραμε ή την Κοζάνη και τα Γρεβενά που είχαμε επίσης ρήγματα που δεν τα γνωρίζαμε. Η διαφορά είναι ότι εκεί ήταν μεγάλα τα ρήγματα. Εδω απ’ ότι φαινεται το ρήγμα είναι σχετικά μικρό» είπε ο κ. Τσελέντης.

«Το ρήγμα αυτό στην Ευβοια θα μας απασχολεί μήνες ακόμα. Εδω είναι το πρόβλημα. Πολλα σπίτια είναι πέτρινα και παλιά απ΄ότι είδα. Εχουν υποστεί μικροζημιές και οι επαναλαμβανομενες δονήσεις μπορεί να προκαλέσον προβλήματα στην στατικότητα τους. Πρέπει να υπάρξει έλεγχος αυτών των κτιρίων».

Γιατί έγιναν αισθητοί στην Αθήνα

«Εκείνο που έχει προβληματίσει πολύ κόσμο είναι γιατί αυτοι οι σεισμοί – που είναι σχετικά μικρής έντασης – γινονται τόσο αισθητοί στην Αθήνα. Η διεύθυνση διαρρηξης των δονήσεων είναι προς την Αθήνα. Γι’ αυτο και γινονται τόσο αισθητοι στο λεκανοπέδιο» είπε ο κ. Τσελέντης.

Ο ίδιος εξεφρασε μκαι πάλι την ανησυχία του για τον ανατολικό Κορινθιακό: «Ειχα πει την αλήθεια όταν έλεγα ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ εξαιτίας των Αλκυονίδων. Εχει μαζευτεί πολύ ενεργεια εκεί και κάποια στιγμή θα δώσει μεγάλο σεισμό. Θα είναι της τάξης των 6 Ρίχτερ. Τόσο κοντά στην Αθήνα θα έχουμε προβλήματα».

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Άνδρας ξυλοκόπησε άγρια νεαρό μέσα σε κλαμπ

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες (Videos)

Θεσσαλονίκη: 16χρονος τραυμάτισε τη μητέρα του και αυτοτραυματίστηκε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:42