search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:59
MENU CLOSE

Αθηνά Λινού: Κορυφώνεται η γρίπη τέλη Φλεβάρη – Χωρίς μέτρα θα έχουμε 200.000 κρούσματα την ημέρα

10.01.2023 22:03
linou_new

Χωρίς μέτρα προστασίας και 2-3 ιούς σε έξαρση είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε στα 200.000 κρούσματα την ημέρα, είπε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

Το κοκτέιλ ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού ανησυχεί τους ειδικούς, με την κ. Λινού να αναφέρει στην ΕΡΤ ότι υποθέτει πως στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται κορύφωση της γρίπης, ανάλογα όμως με το πότε θα εντοπιστεί η νέα υποπαραλλαγή «Κράκεν» στην Ελλάδα, που «καπλάζει» στις ΗΠΑ.

«Αυτή η μορφή του κορωνοϊού είναι απλά μια παραλλαγή της Όμικρον», οπότε τα μέτρα δεν χρειάζεται να διαφοροποιηθούν, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού, προσθέτοντας ότι η «Κράκεν» εμφανίζει κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς τη μεταδοτικότητα αλλά και ως προς την παράκαμψη των εμβολίων ή και προηγούμενης νόσου, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα κρούσματα.

Για την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας αλλά και το κλείσιμο των σχολείων η κ. Λινού υποστήριξε πως δεν είναι υπέρ του κλεισίματος, διότι αυτή η «εμπειρία ανέδειξε πιο έντονα τις ανισότητες μεταξύ των μαθητών. Υπήρχαν παιδιά με λάπτοπ στο σπίτι και ίσως έναν γονέα να τα βοηθάει στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Άλλα παιδιά, όμως, δεν είχαν καν πρόσβαση στο Διαδίκτυο».

«Ουδέποτε η Ελλάδα είχε επαρκή αριθμό κλινών ή και ΜΕΘ, εκτός από τα τρία μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας», είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, τονίζοντας ότι ακόμη και μετά τον κορονοϊό που προέκυψε η ανάγκη για χρήση μάσκας, δεν υπήρξε αύξηση των παιδιατρικών ΜΕΘ εκτός Αθηνών».

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης για τις ελλείψεις φαρμάκων: Έχουμε επάρκεια σε γενόσημα, δεν υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία (Video)

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Πέθανε η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Γέλη Παπαγιαννοπούλου – Αγγελοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:59