ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι... γραφικότητες σε 20 φωτογραφίες

17.01.2023 16:46

Δεν θέλει πολύ να συναντηθεί η γραφικότητα με την γελοιότητα, ακόμη και σε ένα λυπηρό γεγονός όπως είναι η κηδεία ενός ανθρώπου που κάποτε υπήρξε βασιλιάς.

Επίσης, οι νοσταλγοί της βασιλείας όταν τελείωσε η κηδεία και το φέρετρο βγήκε από τη Μητρόπολη, άρχισαν να φωνάζουν «Κωνσταντίνος, Κωνσταντίνος, ζήτω ο βασιλιάς» ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο.

«Ψωμί, ελιά και Κώτσο Βασιλιά» ήταν το σύνθημα των νοσταλγών του έκπτωτου μετά την έξοδο της σορού του από τη Μητρόπολη πριν πάρει το δρόμο για το Τατόι, ενώ κυριάρχησαν και οι ιαχές «Παύλος, Παύλος» προς τον πρωτότοκο γιο του τέως βασιλιά. Μερίδα του πλήθους άρχισε να φωνάζει συνθηματικά και το όνομα της Άννας Μαρίας, σε μια επίδειξη «μνήμης» στη… βασίλισσά τους.

Και βέβαια, στο λαϊκό προσκύνημα που προηγήθηκε της κηδείας με ορισμένους από τους συγκεντρωμένους να κρατούν φωτογραφίες του έκπτωτου βασιλιά, ελληνικές σημαίες με το… στέμμα, φειγ βολάν που αναγράφουν τη λέξη «αθάνατος», φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα.

Διαβάστε επίσης:

Μενδώνη για Τατόι: Μέχρι το 2025 η πρόσβαση των πολιτών στα παλιά ανάκτορα

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Πόσο κόστισε το δείπνο μετά την κηδεία στη Μεγάλη Βρεταννία

Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές με πρόσχημα την ενοικίαση – αγορά ακινήτων ή αντικειμένων – Άνω του 1 εκατ. ευρώ η λεία

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:11
Exit mobile version