search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:02
MENU CLOSE

Καναδός τουρίστας απεβίωσε στην Κούβα και έστειλαν στην οικογένειά του λάθος σορό 

25.04.2024 13:15
kideia

Η Κούβα ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τον Καναδά χθες Τετάρτη, αφού οι αρχές της χώρας παρέδωσαν κατά λάθος τη σορό άλλου άνδρα σε μια καναδική οικογένεια που θρηνούσε για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου που απεβίωσε ενώ έκανε διακοπές στο νησί της Καραϊβικής τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Φαράχ Τζαρτζούρ, Καναδός πολίτης συριακής καταγωγής, πέθανε από καρδιακή προσβολή στο παραλιακό θέρετρο Βαραδέρο, ανατολικά της Αβάνας, στις 22 Μαρτίου. Εβδομάδες αργότερα, η οικογένειά του θανόντος σοκαρίστηκε όταν η σορός που παρέλαβε ανήκε σε άνδρα με τατουάζ, πολλά χρόνια νεότερο από τον Φαράχ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα της σορού που παραδόθηκε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μίλησε με την Καναδή ομόλογό του Μέλανι Τζόλυ για το «ατυχές περιστατικό».

«Οι κουβανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για να διευκρινίσουν το περιστατικό», ανέφερε ο Ροντρίγκες, συμπληρώνοντας ότι εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια και μια ειλικρινή συγγνώμη στους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος.

Ένα μήνα από τον θάνατό του, η οικογένεια του Φαράχ εξακολουθεί να περιμένει την παράδοση της σορού από την Κούβα.

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Ροντρίγκες και ανέφερε ότι Καναδοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με τις κουβανικές αρχές για να επιλύσουν το θέμα. «Μοιραζόμαστε τη μέγιστη ανησυχία που αντιμετωπίζει η οικογένειά του για την αδιανόητη κατάσταση που έχει προκύψει», δήλωσε η Μέλανι Τζόλυ.

Διαβάστε επίσης

Moulin Rouge: Ο εμβληματικός ανεμόμυλος του καμπαρέ «έχασε» τα φτερά του – «Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη» (photos/video)

Κύμα καταλήψεων και αντιπολεμικών διαδηλώσεων στα αμερικανικά πανεπιστήμια (Videos)

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε Τζουλιάνι και άλλους 17  για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50