search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:03
MENU CLOSE

Τεράστια έξαρση ιώσεων – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία (Video)

19.01.2023 11:30
epeigonta-nosokomeio-new

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί λόγω της έξαρσης των ιώσεων που χτυπά κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους, προκαλώντας συνωστισμό στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Την ίδια ώρα, τα φάρμακα πρώτης γραμμής, όπως αντιπυρετικά και αντιβιώσεις, εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού τόσο κατά του κορωνοϊού όσο και κατά της γρίπης.

Τεράστια έξαρση ιώσεων – Γεμάτα τα νοσοκομεία

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τεράστια έξαρση ιώσεων, η οποία ωστόσο πάντα υπήρχε αυτή την εποχή, απλά λόγω του covid με τα μέτρα και τις μάσκες, απέτρεψαν την παρουσία των υπόλοιπων λοιμώξεων πέραν του κορωνοϊού. Τώρα που δεν υπάρχουν μέτρα, επέστρεψαν και οι ιώσεις. Είναι σε έξαρση οι ιώσεις τον τελευταίο καιρό, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Τα ΤΕΠ – τμήματα επειγόντων περιστατικών – είναι γεμάτα, καθώς οι ασθενείς έχουν  βαριά συμπτώματα, και ο κόσμος φοβάται και πάει στα νοσοκομεία. Ο covid υπάρχει ακόμα, ωστόσο η γρίπη σε συνδυασμό με τον RSV δημιουργούν λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή πνευμονία.

Από τις υπάρχουσες ιώσεις μόνο για τον κορωνοϊό και τη γρίπη έχουμε εμβόλια και από τον Μάιο θα έχουμε και για τον RSV. Τα εμβόλια μπορούμε να τα κάνουμε μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το βασικό εμβόλιο της γρίπης έχει επικαιροποιηθεί και είναι πολύ αποτελεσματικό και ασφαλές»

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Εξαπλώνεται στην Ευρώπη ο «Όρθρος» – Τι σημαίνει για την Ελλάδα η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» των επιστημόνων για τη μετάλλαξη Κράκεν – Φόβοι για αύξηση θανάτων, πόσο προστατεύουν τα εμβόλια

CDC: «Καμπανάκι» για πιθανή σύνδεση του εμβολίου της Pfizer με κίνδυνο εγκεφαλικού – Σε εξέλιξη οι έρευνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:03