search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:41
MENU CLOSE

Ζάκυνθος: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – Πλημμύρες και κατολισθήσεις (Video/Photo)

26.01.2023 09:34
plimmiresbew

Άρχισαν τα όργανα απο το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήτει την χώρα. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει απο χθες στη Ζάκυνθο με κύριο χαρακτηριστικό τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

Από χθες το μεσημέρι ξεκίνησαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της Ζακύνθου και συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Οπως αναφέρει το imerazante.gr η πυροσβεστική Ζακύνθου έλαβε 20 κλήσεις για βοήθεια, έγιναν τρεις αντλήσεις υδάτων από σπίτια ενώ και 12 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημείο.

Χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμ. Πολιτικής Προστασίας) για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για ώρα ο δρόμος προς Βασιλικό.

Μάλιστα από νωρίς είχε φουσκώσει το ποτάμι του Αγίου Χαλαράμπη από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές ‘Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο

Μήνυμα από 112

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το μεσημέρι ήχησε και το 112 σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Πάτρα και οι πολίτες έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα που αναφερόταν σε εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και συστήθηκε ο περιορισμός των μετακινήσεως στη διάρκεια των φαινομένων που θα συνεχιστούν και σήμερα.

Κλειστά τα σχολεία

Οι αρχές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, ανακοίνωσαν την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία για σήμερα Πέμπτη 26/1. Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα νησιά των Επτανήσων.

Κακοκαιρία προβλέπεται και σήμερα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα θαλάσσια-παράκτια τοπικές χαλαζοπτώσεις, τοπικά ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Βολος: Γυναίκα τραυμάτισε με ψαλίδι τον σύζυγο και τον γιο της

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Δύο νεκροί μετά από φωτιά σε μονοκατοικία (Video)

Σεισμός στη Ρόδο: «Δεν ανησυχώ» λέει ο Λέκκας (Video)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31