search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:39
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Αργυρούπολη: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα πάμε πίσω; (Photo)

12.02.2023 21:12
Kyriakos Mitsotakis_new

Τα εκλογικά διλήμματα έθεσε εκ νέου ο πρωθυπουργός, σε εκδήλωση κοπής της πίτας της Β3 Δ.Ε.Ε.Π. (Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας) και της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Νότιου Τομέα Αθηνών Ο.Ν.ΝΕ.Δ. στην Αργυρούπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή θα στείλει το μήνυμα τού ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο την επόμενη τετραετία.

Και τα διλήμματα ξέρετε, φίλες και φίλοι, είναι πια πολύ απλά. Δεν είναι “δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία”, “κοινωνική δικαιοσύνη ή αυταρχισμός”, κάποια αφηρημένα πράγματα τα οποία ακούω από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Τα πράγματα είναι απλά. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα πάμε πίσω; Θα κατοχυρώσουμε όλα τα κεκτημένα αυτής της τετραετίας, πρωτίστως τους χαμηλότερους φόρους, ή θα ξαναβρεθούμε με μια Κυβέρνηση που θα τσακίσει τη μεσαία τάξη, όπως το έκανε μεταξύ του 2015 και του 2019;».

«Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας όπως το κάναμε με μεγάλη επιτυχία ή θα ξανακάνουμε τη χώρα «ξέφραγο αμπέλι»; Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις σε εξοπλισμούς ή θα παραδοθούμε σε άλλες γεωπολιτικές αναζητήσεις που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και όχι σε χώρες μέλη του δυτικού κόσμου; Και τελικά, και το πιο σημαντικό: ποιός πρέπει να κυβερνά αυτόν τον τόπο; Η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Αυτό είναι το τελικό ερώτημα το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις κάλπες της άνοιξης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, έκανε έναν απολογισμό της κυβερνητικής θητείας ως τώρα, αναφερόμενος στις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, αλλά και στα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπισή τους, καθώς και στις πολιτικές που ακολούθησε με στόχο τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών (αυξήσεις σε κατώτατο μισθό και συντάξεις, τα διάφορα «pass», κ.λπ.) και ζήτησε τη βοήθεια των στελεχών του κόμματος, «ώστε όταν έρθει η μέρα των εκλογών να είμαστε, φίλες και φίλοι, απολύτως έτοιμοι να κάνουμε τη δουλειά μας σε όλα τα επίπεδα. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όταν καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών θα τοποθετηθεί και πάλι στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία».

Συμβολικά, δε, έκοψε το δεύτερο κομμάτι της πίτας για τους διασώστες της ΕΜΑΚ, τονίζοντας ότι «αυτά τα παιδιά αξίζουν το χειροκρότημά σας. Γιατί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή πρώτοι και απέδειξαν ότι τους λαούς μας δεν τους χωρίζει τίποτα, ότι μπορούμε να ζούμε φιλικά με την Τουρκία και ότι τελικά οι σχέσεις μας είναι πολύ πιο βαθιές και στις δύσκολες στιγμές. Στις δύσκολες στιγμές φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι και δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο δυνατή εικόνα και για το μέλλον των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, από αυτήν του διασώστη της ΕΜΑΚ μαζί με έναν Τούρκο συνάδελφό του να βγάζουν από τα συντρίμμια αυτού του καταστροφικού σεισμού ένα νεαρό κοριτσάκι».

Ευχήθηκε, μάλιστα, «μέσα από αυτό το δράμα, μέσα από αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, ανθρωπιστική, αλλά καταστροφή και σε επίπεδο υποδομών -μιλούσα πριν από λίγο με τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος γύρισε από την Τουρκία. Μιλάμε για μια πρωτοφανή καταστροφή- να ξεπηδήσει τουλάχιστον κάτι καλό όσον αφορά στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών».

Διαβάστε επίσης:

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Χριστοδουλίδη

Τσαπανίδου για Νέα Δημοκρατία: «Η κυβέρνησή σας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα»

Σεισμός στην Τουρκία – Τσαβούσογλου μετά την επίσκεψη Δένδια: «Πραγματικός γείτονας η Ελλάδα» (Photo | Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 10:38