search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:14
MENU CLOSE

Καλλιτέχνες: Πορεία διαμαρτυρίας με μήνυμα προς την κυβέρνηση – «Δεν είμαστε 2 μήνες στον δρόμο για 179 ευρώ» (Photos)

23.02.2023 18:58
kallitexnes poreia athina98- new

Σε νέα δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι καλλιτέχνες στην Αθήνα, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές τους.

Στον δρόμο βρέθηκαν σπουδαστές τη δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), στέλνοντας και πάλι στην το ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «δεν είμαστε 2 μήνες στον δρόμο για 179 ευρώ».

Ο κόσμος του Πολιτισμού απορρίπτει την προτεινόμενη ΚΥΑ της κυβέρνησης παρά τα όσα υποστήριξε σε επιστολή του ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ότι η ΚΥΑ θεραπεύει στρεβλώσεις δεκαετιών.

«Παρά τους δύο και πλέον μήνες που αγωνιζόμαστε για τα εύλογα αιτήματά μας, αιτήματα που ασπάζονται ο κλάδος, το σπουδαστικό σώμα αλλά και η κοινωνία, δηλώνουμε πως συνεχίζουμε σθεναρά!» τονίζει η ΠΟΘΑ, ενώ το ΣΕΗ ξεκαθαρίζει ότι «δεν παλεύουμε για επιδόματα. Παλεύουμε για δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Τράγκας: Για δύο κακουργήματα κατηγορείται η χήρα του Μαρία Καρρά

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για τη Σαρακοστή – Τι να προσέξουμε στα καλαμάρια, το τουρσί, τον χαλβά

Γιατρομανωλάκης προς καλλιτέχνες: Η ΚΥΑ δεν αφορά ακαδημαϊκά ζητήματα, θεραπεύει στρεβλώσεις δεκαετιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08