search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:12
MENU CLOSE

Τα κατάφερε ο Άδωνης… πάταξε την ακρίβεια της Σαρακοστής

24.02.2023 23:25
adonis varvakeios 765- new

Το επικοινωνιακό σόου του Άδωνη Γεωργιάδη στη Βαρβάκειο, αλλά και σε άλλες αγορές εν όψει και του Σαρακοστιανού τραπεζιού… όπου ανακοίνωνε με σιγουριά ότι οι τιμές είναι 1 με 2 ευρώ κάτω σε σχέση με το 2022 στα σαρακοστιανά προϊόντα, «προκειμένου όλοι να έχουν πρόσβαση σε ένα οικονομικό τραπέζι» φαίνεται να μην πείθει !!!

Και πώς να πείσει όταν μας λέει ότι η κλασική λαγάνα θα κυμανθεί στα 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι!!! Μάλιστα εξηγεί ότι η λαγάνα που θα κοστίζει 4,5 ευρώ είναι «γκουρμέ»… η ακρίβεια… βαφτίζεται πλέον είδος πολυτελείας .

Θυμίζουμε, πάντως, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η λαγάνα αναμένεται να κοστίσει στον καταναλωτή από 3,50 έως 5 ευρώ. Πέρσι στα αρτοποιεία πωλούνταν από 3 έως 3,5 ευρώ, ενώ το 2021 κόστιζε μόνο 2,30 έως 3 ευρώ.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, η Σαρακοστή έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Κάθε μέρα την περνούν με νηστεία, αφού, σύμφωνα και με τις έρευνες, οι καταναλωτές κόβουν ακόμη και τις απαραίτητες διατροφικές συνήθειές τους !

Για του λόγου το αληθές, από τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας της ΕΚΠΟΙΖΩ προκύπτει ότι το 79% των συμμετεχόντων δηλώνει πως έχει αναγκαστεί να μειώσει τα έξοδά του στα βασικά αγαθά.

Ακόμη και στα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στα τρόφιμα ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο 15,4%.

Συγκεκριμένα, σε ετήσια βάση είχαμε άνοδο 18,6% στο ψωμί, 19,3% στα κρέατα, 25% στα γαλακτοκομικά και στα αυγά, 23.1% στα έλαια και στα λίπη, 10,9% στον καφέ, στο κακάο και στο τσάι, 34,7% στο φυσικό αέριο, 25% στα καύσιμα και 52,4% στα αεροπορικά εισιτήρια.

Ίσως για το λόγο αυτό και η απάντηση του ΙΝΚΑ ήταν άμεση στον Αδωνη Γεωργιάδη… ενώ σύγκρινε την επίσκεψή του υπουργού στην αγορά με γνωστό ανέκδοτο του Χότζα.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Καταναλωτών ξεκαθάρισε στον υπουργό ότι «οι τιμές δεν έπεσαν, αλλά ανέβηκαν, σε βαθμό που ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει τα σαρακοστιανά, αλλά ούτε καν τα υπόλοιπα προϊόντα της διατροφής του», χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως επικοινωνιακά τεχνάσματα «τα καλάθια του νοικοκυριού και τα επιδόματα φτώχειας».

«Δώστε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του πολίτη καταναλωτή και της κοινωνίας. Το 53 % των πολιτών Καταναλωτών ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας όπως δείχνουν οι έρευνες της ΓΣΒΕΕ καθώς και έως 18 του κάθε μήνα τελειώνουν τα χρήματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ προς τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι και σε χειρότερη οικονομική κατάσταση οι Έλληνες

ΟΠΕΚΑ: Αλαλούμ με τα επιδόματα – Με έκτακτη καταβολή θα διορθώσει τα λάθη ο οργανισμός

Καθαρά Δευτέρα: Αυξημένη η κίνηση στην ψαραγορά – Οι τιμές στα σαρακοστιανά (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48